Szomorú ez a március, hiszen járvány sújtja Magyarországunkat is. Világjárvány idejét éljük, s ezzel együtt közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, életvitelünket javíthatjuk. Fokozódik a természetes, egyszerű étel, az otthoni elterjedése a kis konyhákban. Mindenki próbálkozik, tesztel, egyre többen keresik az otthoni kenyérsütéshez a számukra megfelelő receptet, ki a gyorsabb élesztős változatot, ki pedig messzebbre nyúlik… Tovább »
Diós-kovászos kenyér
Szomorú ez a március, hiszen járvány sújtja Magyarországunkat is. Világjárvány idejét éljük, s ezzel együtt közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, életvitelünket javíthatjuk. Fokozódik a természetes, egyszerű étel, az otthoni elterjedése a kis konyhákban. Mindenki próbálkozik, tesztel, egyre többen keresik az otthoni kenyérsütéshez a számukra megfelelő receptet, ki a gyorsabb élesztős változatot, ki pedig messzebbre nyúlik… Tovább »

,,Jaj de jó, a habos sütemény,, – énekli Kiss Manyi színésznőnk az örök érvényű dalban. És mennyire igaza van, főleg, ha az a habos csoda ilyen telítő, teljes értékű, …és régies stílusú, egyszerű sütemény. Legalábbis számomra. 🙂 Az alma és a dió az örök páros szinte minden receptgyűjteményben. Igazán kellemes sütemény ez a lepény, pedig…
Ó de mennyire vártam ezt a napot, ezt a hónapot, nekem a mai naptól kezdődik a Varázslat, megérkezett az OKTÓBER s vele együtt a várakozás, kezdődik az elmélyülés, és érezni a levegőben hogy lassan-lassan közeledik a meghitt álmokkal teli Karácsonyi időszak és a számottevés ideje -Önmagammal. S elérkezett a forró levesek -és italok időszaka,…
Mai Kenyeremet már régóta tervezem megsütni, s mivel különleges édeskés ízével ünnepi is lehetne, így lett ez a diós-mazsolás kenyér az Ünnepi kenyerem. Hiszen számomra nagy ünnepet tartunk itthon: tavaly, 2017 március 5-én indítottam el a “Levente RL-190“-néven becézett teljes kiőrlésű rozskovászomat. 1 éves lett. S tavaly is vasárnapra esett az elindítása. Emlékszem mennyire örültem,…
Bár még nincs itt az igazi Ősz, azért engem a szele már megérintett, és már kezdem is a sort ezzel az egyszerű, sütőben sült finomsággal. 🙂 Jó-jó, persze, szeretem a tavaszt, és a nyarat is, mégis az Ősz és a Tél a szívem csücskei annak ellenére, hogy rettentően fázós vagyok. De egyszerűen nem tudom nem…
Nagyon-nagyon szeretem a csokoládét, de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül, és néha kedvem támad ügyeskedni ezzel a különlegesen szép és elegáns, titokzatos “anyaggal” , habár igen kényes, nem könnyű jól kikészíteni -főleg itthoni, egyszerű körülmények közt- a csokit. Én táblás csokit vettem még eddig, és ezt próbáltam temperálni, azaz kikészíteni, “edzeni” a csokit, hogy…
Tegnap sütöttem ezt az aprósüteményt, amelynek szerintem mindenki ismerheti számos fajtáját. Ez itt most éppen egy Dr. Oetkeres recept, melyet a vanillincukros papírtasak hátulján olvastam. Kedvem volt kipróbálni, de jól is tettem!!! 🙂 Az eredmény egy mennyei mandulás-vaníliás klasszikus aprósütemény lett, melyre igazak az elméletek, miszerint többnaposan a legfinomabbak. Ez még csak 2 napos, de…
A húsvéti láz engem is elkapott. Hazajöttem kicsit a Jászságba, és két napig szinte ki sem jöttünk a konyhából. Anyuval együtt sütkéreztünk. Nagyon jól éreztük magunkat, hiszen mindenkinek van egy stílusa, kipróbált ,,fogása,, mit hogyan szokott, amit igyekeztünk átadni egymásnak. Rég éreztem magam ilyen jól, ez a sok étel, sütemény, sós süti, darált süti, ibolyás-árvácskás…