Ó de milyen finom is tud lenni egy egyszerű, étel, mint a Natúr szelet egy kis fokhagymával, jó borsosan zamatosan. Könnyen elkészíthető finom ebéd vagy vacsora válhat belőle, hiszen csak feltesszük párolódni-főlni-puhulni és kész, ha már puha lett a hús. Köretnek szinte bármit lehet hozzá adni, de vasárnap annyira csodaszépen sütött a nap, hogy inkább színes zöldséges rizst főztem hozzá. Savanyúsággal, kompóttal, befőttel ki hogyan szereti -kínálhatjuk. 🙂 Én ezzel az étellel köszöntem előre a mindjárt ide érkező tavasznak. 🙂
(Természetesen férfiak számára egy jó fűszeres sütőben sült krumplit ajánlok hozzá. 🙂 …már aki nem annyira ,,zöldséges,,. )
A rizst forrásban levő sós vízben készre főzöm, és egy picike vízben pedig a zöldségkeveréket főzöm meg, picit sózom. Ha kész mindkettő, egyszerűen csak összekeverem őket.
A karajszeleteket megmosom, s annyi vízben hogy épp ellepje, felteszem főzni. Sózom, borsozom, majd ráreszelem a fokhagyma gerezdeket, s így együtt szépen puhára párolom-főzöm. Ha elforrja a vizét, természetesen pótolom. legvégén egy kis liszttel behabarom, hogy jó szaftos legyen.
Tálalom, és jó étvágyat kívánok. 🙂
U.i.: Miközben írom e bejegyzést a tavaszváró színes zöldséges rizsről, a Tél egy utolsó ,,csapást,, mér éppen, hiszen tömötten esik a hó. Annyira csoda-álomszép, mintha egy hatalmas hógömbben lennénk… Ezért a kedvenc évszakom a tél. Ma szép ajándékot kaptam tőle. Köszi Hókirálynő! 🙂