Nutellotti, egy falat olasz ékszer

Ezek az olaszok tudnak valamit… Kóstolt már ennél egyszerűbb kekszet/aprósütit Bárki is? Tökéletesen igaz a mondás, hogy “a kevesebb néha több“: összesen 3 összetevőből áll ez a falatnyi elegancia: tojás, liszt és -természetesen a nevéből is kiderül- Nutella. Mint a legtöbb aprósütemény ez is egyszerű szépségével vett le a lábamról, majd következett a kóstolás: szerelem első harapásra. Ez a kis édes-ékszer pont a stílusom: egyszerűség, szépség, elegancia. Lévén hogy Nutella kell hozzá nem a legolcsóbb, viszont mivel tojáson és liszten kívül más nem is szükséges az elkészítéséhez, így már nem is olyan drága, ugye? 🙂 Bármilyen alkalomra, vagy akár szép dobozba rendezve ajándéknak is tökéletes. 

Ez a recept 19 db süteményt eredményez, 20 g-ra adagolva a nyers tésztát. 

A tojást egy tálba ütjük, és hozzámérjük a 180 g Nutellát. Egy habverővel simára keverjük. Ebbe a tojásos Nutellába keverjük a 150 g lisztet egy kanál segítségével. Végén nehezebben lehet majd keverni, ekkor a kezünkkel vagy egy habkártyával szépen rásegíthetünk. Gyönyörű egynemű intenzív nutella illatú tésztát fogunk kapni. Ezt 20 g-okra lemérjük, és gömböket formázunk belőle, melyeket kisütőpapírozott tepsibe rakunk szépen, kicsit terül, de nem vészesen.

Egy fakanál végével lyukat  nyomunk a tésztába, majd 9-10 perc alatt, előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük. Ha kivettük a sütőből, a fakanál végével javítsuk ki a lyukakat (mert sülés közben picit emelkedik), ebbe kerül a töltelék. Ha kihűlt, szép csillagcsövet rakunk egy habzsákba, kevés Nutellát kanalazunk bele, majd nyomunk egy keveset a lyukakba. Kész is, lehet csomagolni, vagy jöhetnek a vendégek. 🙂

   

Jó étvágyat, kellemes sütögetést 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »