Szuper és fontos írás a KOVÁSZ-ról

Úgy döntöttem, hogy az alábbi linket egy az egyben beillesztem ide, a Food & Wine-tól hiszen ennyire tökéletesen talán nem is tudnék összeszedni sehonnan az ősi, természetes Kovászról. Tegnap elkészült a 11. kenyérkém, nem lett tökéletes, mert túl is kelt, -úgy látszik nem tetszett neki a radiátor 1-es fokozata hosszas ideig, s nem is figyeltem rá, mert “úgyse’ fog túlkelni, hát langyos csak a radiátor”- De bizony, NAGYON kell rá figyelni. 🙂

Mindezek ellenére szép lett, igazi gabona ízű, telt, “van benne anyag”. 🙂 

(500 g BL80, 320 g langyos víz, 200 g kovász-BL80, 16 g só)

A szuper fotót pedig most mellőztem, hiszen ez “csak” egy “gyakorló kenyér”, ebben a bejegyzésben a KOVÁSZ-ról szerettem volna ezt a szuper összeszedett írást bejegyezni, ami Mindenkinek hasznos lehet, aki szeretne ebbe a csodálatosan szép világba betekintést nyerni. 🙂

Ezúton is szeretném megköszönni, hogy olvashattam.

  

A KENYÉRSÜTÉS BIOKÉMIÁJA – a Fehér Ház inasa (1887)

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »