Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy kalács-betegségben szenvedek. Elég sokszor gyakorlom itthon is, és munkahelyen is napi szinten kalács-tésztával dolgozom, igaz az arányok eltérőek. 🙂 A szabályok is majdnem megegyeznek.
Ez a recept egy igazi “nagyágyú” mert olyan krémes, édes, gyümölcsös, és ugye tudjuk, hogy maga a kelt tészta sem az egyszerűen emészthetőek közé tartozik, avagy “nehéz” sütemény. 🙂 -Imádom.
Recept egy kis alakú tepsihez:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belerakosgatjuk jó szorosan a kalácsszeleteket. A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokit.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd lassan de folyamatosan keverve hozzáöntjük a csokis-tejszínes tejet. Elkeverjük, és egy klassz krémesen lágy, de folyékony sűrűbb csokis levet kapunk.
Ezt a levet a kalácsra szépen egy merőkanál segítségével rámerjük, majd az előzőleg megmosott és felkockázott eperdarabokat rárakosgatjuk.
25 percig sütjük. Ha kész a sütemény, várjuk meg míg langyosra hűl, és már tálalhatjuk is. 🙂