Krumplistészta, egyszerű de nagyszerű

Krumplistészta. Az örök klasszikus. De milyen finom is, laktató, nemes egyszerűsége miatt kedvelem annyira. Régen szinte mindig krumplistésztát főztem, amikor kellett valami gyors, de házi főtt étel. 🙂 Mindig bevált, és nem csak hónap végén.

Igaz a fotó nem a legszebbre sikerült, de az íz, és a régi stílusú fodros nagykocka-tészta egy kis savanyú uborkával mindent kárpótol. 🙂

Ismét nem ,,grammozok,, hiszen ezt is találomra főztem. Most csak kevesebb mennyiséget szerettem volna, hát nyilván csökkentettem a tésztát és a krumplit. Viszont a fűszerezésem mit sem változott… 😉

Lássunk neki, és jó étvágyat hozzá. 🙂

Hozzávalók:

-fodros nagykocka

-burgonya

-pici kacsazsír

-1 közepes fej vöröshagyma felaprítva

-só, őrölt fekete bors, őrölt piros csemegepaprika, őrölt füstölt paradicsompor

-víz, amivel felöntjük

A tésztát sós vízben megfőztem.

A felaprított hagymát a zsíron kicsit megpirítottam, majd hozzáadtam a felkockázott krumplit, és felöltöttem kb félig vízzel. Fűszereztem, majd félig letakarva fedő alatt főztem míg a krumpli puha nem lett.

Ha a vizet elfőtte, de nem vagyunk elégedettek a krumplinkkal, akkor nyugodtan pótoljuk a vízmennyiséget. 🙂

Ha készen vannak, csak összeforgatjuk a tésztát a krumplival.

Savanyú uborkát kínálunk hozzá. (De ki milyen savanyúságot szeret, fogyassza azzal, mennyei így is és úgy is. 🙂 )

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »