Mennyei Vaníliás kiflik

Tegnap sütöttem ezt az aprósüteményt, amelynek szerintem mindenki ismerheti számos fajtáját. Ez itt most éppen egy Dr. Oetkeres recept, melyet a vanillincukros papírtasak hátulján olvastam. Kedvem volt kipróbálni, de jól is tettem!!! 🙂

Az eredmény egy mennyei mandulás-vaníliás klasszikus aprósütemény lett, melyre igazak az elméletek, miszerint többnaposan a legfinomabbak. Ez még csak 2 napos, de beleszerettem, első gyúrásra. 🙂

Recept, melyből kb. 43 db kis kifli jön ki, persze attól is függ, ki milyen vastagra sodorja ki a tésztát.

-250 g liszt

-1 késhegynyi sütőpor

-125 g cukor

-1 tasak vanillin cukor vagy vaníliás cukor

-2 tojássárgája

-200 g lágy vaj

-125 g őrölt mandula vagy dió

-díszítésképp: porcukorral kevert vanillin cukor vagy vaníliás cukor

(Én ,,sima,, porcukorral díszítettem. Úgy is első osztályú lett.)

Minden hozzávalót összegyúrunk egynemű, szép tésztává, majd ujjnyi vastagságú hengereket formázunk belőle, melyeket 4-5 cm hosszú darabokra vágunk. Végeiket kissé elvékonyítva kifli-alakban meghajlítjuk, és sütőpapírozott tepsiben addig sütjük, míg a kiflicsücsköknek picit arany színük nem lesz.

Én a kihűlt kifliket szitáltam meg a porcukorral, de aki még édesebben szereti, még melegében szitálja le porcukorral, majd kihűlés után is.

Jó étvágyat. 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »