Zellerkrémleves

Karácsonyra kaptam egy botmixert, amit azóta csak most avattam fel, szégyen szemre, de azt kell mondanom remek dolog, hiszen ezzel a masinával könnyedén fogok tudni készíteni finom krémleveseket, amiket úgy szeretek. 🙂

Az első recept amit kipróbáltam egy ízletes zellerkrémleves, mely tavaszt hoz ebbe a hideg téli zimankós időszakba.

Aki szereti a zellert, nem fog csalódni a következő, egyszerű receptúrában:

-80 dkg zeller

-kevés olaj

-6 dkg liszt

-2 dl főzőtejszín

-só, őrölt fekete bors (ízlés szerint, mindkettő)

-és annyi mennyiségű víz, amilyenre szeretnénk a krémlevesünket: sűrűbbre, vagy hígabbra.

A meghámozott, feldarabolt zellert az olajon megpirítom, felöntöm a vízzel, sózom-borsozom, és főzni kezdem.

Ha jó puhára főtt a zeller, egy botmixer segítségével pépesre zúzom, majd a tejszín-liszt kettőséből alkotott habarással besűrűsítem a levest. Ráforralok még egyszer, és kész. 🙂

Pirított kenyérrel, zellerzölddel, vagy petrezselyemmel díszítem a kitálalt levest.

Jó étvágyat. 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »