Tökmagos-áfonyás granola

Már vagy ezer éve szeretnék granolát készíteni, de most egy hirtelen fordulattal előkaptam egy kis edényt, és a rég összehordott magvacskákat, aszalványt, és a virágmézemet szépen összerandevúztattam. 🙂

Sajnos a hőn áhított szelet-verzió nem jött össze: valahogy nem akart összesülni a granola, aztán ahogy kezdett illata és színe lenni, inkább kivettem a sütőből, és egyszerűen átkavartam.

Így is nagyon finom lett. Egy kis egészséges nassolnivaló azoknak, akik szeretik a müzlit, akár szeletben, akár valamiféle tejtermékkel, gyümölcslével. 🙂

Kezdetnek csak kis adagot ,,mértem,, azaz szemre a következőkből:

-zabpehely

-magkeverék (satátákhoz pl., így volt feltüntetve az üzletben)

-aszalt vörös áfonya

-tökmag

-virágméz

-picike étolaj (szerintem el is hagyható)

Összekevertem szemre a hozzávalókat, miből épp mennyit szerettem volna, majd alacsony hőfokra állított előmelegített sütőben aranyszínűre pirítottam.

Végül egy kis kanállal összeforgattam. Kész. 🙂

Én joghurttal, kefírrel szeretem a legjobban.

Jó étvágyat.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »