Ízletes és magyaros: Rizses hús gazdagon

Tobzódnak az ízek. Paradicsom, paprika, füstölt házi (otthoni <3 ) húsos szalonna, bors, őrölt paprika… Vérbeli magyaros ízkavalkáddal köszöntöm az igazi arany Őszt. 🙂 Bár bevallom a paradicsom az paradicsom sűrítmény, és a fokhagymát is kifelejtettem, sem nem tettem vele chilit, de garantáltan így is első osztályú ízekben gazdag vacsorát készítettem.

Egy ideje szemezgettem már a rizses hússal, hogy bejegyezzem-e a blogba, de azt hiszem ez a recept megérdemli hogy feltegyem a kedvenc receptjeim közé.

Jön a Tél, szerintem bármilyen savanyúsággal nagyon finom, majd jön a nagy kedvencem, óó… vérré válik bennem: a Savanyú Káposzta… melyből olyan jó kiszürcsölni az isteni levét, és miután elfogyott az üvegünkből, a hátramaradó levét meginni… Élet, Erő, Egészség.

És a remek hozzávalók: (2 személyre)

-50 dkg csirkemell (de kiváló sertésből is)

-6-8 dkg füstölt húsos szalonna

-2 ek. olaj

-2 db közepes fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-1 db tv-paprika

-2 ek. sűrített paradicsom (lehet 3 is aki szereti jó pirosan, paradicsomosan)

-2 púpozott tk. őrölt pirospaprika

-ízlés szerint: Örölt: bors, majoranna, kömény, chili

-kb. 140-150 dkg hosszú szemű rizs. (én most munkából hazajövet gyors rizs felét főztem le, az 125 g, de simán a húsos résszel vegyíthető 150 g rizs is. 🙂 )

Miközben a rizst (enyhén sós vízben) főzöm, az olajon megpirítom a felaprított vörös hagymát, és fokhagymát, majd elkeverem a hússal. Ha elkezdett a hús felülete kifehéredni beleteszem a felkockázott paprikát, sűrített paradicsomot, majd rotyogtatom kicsit.

Ha már látom hogy kezd főlni a hús, kis vízzel felöntöm, és fűszerezem (ízlés szerint).

Én vagy 3-szor adtam hozzá vizet, hogy jó puhára főljön.

A megfőtt rizst, lecsepegtetem, hideg vízzel átszűröm, félreteszem, és ha kész a húsos rész is, szépen összeforgatom vele.

Melegében tálalom, a jó savanyúsággal. Mennyei.

Jó étvágyat 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »