Málnás-rozmaringos túrótorta erdei gyümölcsökkel

Az előző bejegyzésben közzé tett sült kacsához főztem ugyebár isteni finom, fanyar, rozmaringos málnalekvárt, most pedig gondoltam egyet, miért is ne használhatnám fel süteményhez is. 🙂

Több se’ kellett, elővettem a 18 centis tortaformámat, és egy 1 tojásos piskótamasszát kisütöttem -aljnak. A krém pedig nem is lehetett más, mint egy kellemesen hűvös, nyári túrókrém, az említett lekvár főszereplésével. Tetejére pedig erdei gyümölcsök piros és fekete színeinek váltófutása lett a nyertes díszítés.

Igazán kellemes, hűs ízélmény, egy nyári meleg napon, vagy fagylalt helyett, ..akár egy kellemes vacsora után is. Külsejével pedig emelhetjük akár alkalmak fényét is.

Piskóta:

-1 tojás szétválasztva

-2 dkg cukor

-2 dkg liszt

Fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd lazán bele a sárgáját, és a lisztet , amit bele is szitálhatunk, -levegősebb lesz a tésztánk.

Közepes lángon kisütjük. Figyeljünk rá, mert kis mennyiségről van szó.

Töltelékhez:

-50 dkg túró

-ízlés szerint porcukor

-és ízlés szerinti lekvármennyiség.

Ezt mond egy magasabb falú tálban elkeverjük, én rásegítettem gépi habverővel, mely által klassz gyümölcsös krémtúrót kaptam.

A piskótát visszahelyeztem a formába, a tetejét kevéske lekvárral megkentem, majd elsimítottam rajta a krémtúrómat.

Kb. 1 órára fagyasztóba tettem, hogy kicsit kifagyjon, majd a karika szélét eltávolítva leemeltem az aljról a tortát, és a kifagyott torta tetejét szintén a málnalekvárral megkentem. Erre jöttek a (fagyott) erdei gyümölcsök, szépen elrendezve.

Kicsit hagyjuk kiengedni, majd melegített késsel, és határozott mozdulattal szeletelhetjük.

(a maradék tortának az oldalát érdemes vax-al bevonni, ha mozdulna a töltelék. -én kicsit több lekvárt tettem bele, így a krémem is lágyabb lett.

Tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.



Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »