Ilyenkor nyáron sokkal jobban esik egy nyárias, natúr, gazdag zöldségleves, akár hűvösen is, mint télen, amikor kolbászt is karikázok bele, netán tojást is beleütök, és persze fűszerezem is, nemcsak sózom, mint most.
A natúr, természetes ízét szerettem volna kifőzni, lévén, hogy otthonról Anyukáméktól kaptam legutóbbi látogatásakor egy zacskó saját, a kiskertünkből szedett friss zöldségekből.
Persze nyáron nálam elég sokszor megfordul a paradicsom, így egy szép nagyot bele is négyeltem a levesbe, továbbá most burgonya helyett karalábét tettem bele.
Mennyei lett. Jól kifőtt a színe-java 🙂 Eszem-iszom-kanalazom.
-Zöldségek: ,,zöldség zöldje,, (petrezselyem, gyökere, és levelei is), répa, hagyma, hagymaszár, paradicsom, karalábé.
-só, ízlés szerint.
Egy lábasba a zöldségeket, felöntjük vízzel, majd feltesszük takaréklángra. Sózom. Hagyom rotyogni. Ha megpuhult a karalábé, akkor kész.
Jó szívvel tálaljuk, jó étvágyat 🙂
(Esti szórakozás előtt kiváló gyomorrelaxáló étel.)