Tegnap, ezen a borongós vasárnapon úgy döntöttem egy kis napfényt varázsolok a konyhában, és nekiláttam egy szupergyors, ,,csak összekeverem, és kész,, kis zsúrtortát készíteni.
Nem vagyok egy nagy tortaevő, és a környezetem is bár szereti az édességet, mégis hozzám hasonlóan ők is azok az ,,egy szeletes,, emberkék. Így hát mi sem lehet egyszerűbb egy kicsi, de annál ízletesebb kis tortánál, főleg ha a nyár egyik sláger-párosa, a csoki és a málna ízesíti, színesíti, emeli élvezeti értékét.
Lássuk csak. Az itt leírt recept egy 18 cm-es tortakarikához illeszkedik. Magas zsiradéktartalma miatt (is) nem lesz magas a tortánk viszont annál töményebb ízvilágú, igazi szaftos sütemény.
-12,5 dkg vaj (szerintem elbír a recept akár kereken 10 dkg-ot is.)
-12,5 dkg cukor
-2 db közepes, felvert tojás
-1 tk. vaníliaaroma/cukor/fél rúd kikapart magja, csak hogy domborodjanak a zamatok
-12,5 dkg liszt
-5 dkg apróra vágott tejcsokoládé
-kb. 2 marék málna (fagyós is lehet. Pár szem a tortába, többit a tetejére szórjuk majd, a sütés előtt)
-1 csipet só
-fél csomag sütőpor (kb.6g)
Sütőt előmelegítjük, kb. 175-180 fokra.
Liszt,sütőpor, só, csoki: egy tálba elvegyítjük.
Vajat megolvasztjuk kicsit, majd a cukorral, és a vaníliás cukorral/aromával/kikapart magokkal kikeverjük.
Ebbe a masszába keverjük bele a felvert tojásokat.
Majd szépen, egyenletesen beleforgatjuk a lisztes részt, majd beledobálunk pár szem málnát, ezzel is elkeverjük.
Végül előre sütőpapírral kibélelt formába öntjük a tésztánkat, és egy kanál segítségével elegyengetjük, legvégül a maradék málnával megszórjuk.
Betoljuk a forró sütőbe, majd tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kisült, megvárjuk míg teljesen kihűl, és tálalhatjuk ízlés szerint, tejszínhabbal, csokiforgáccsal, csokikockával, málnával…. lekvárral… stb.
Jó étvágyat 🙂