Igen, szeretek főzőcskézni.
Igen, szeretem a nem bonyolult ételeket.
Igen, szeretem a magyaros ízvilágot, melyre méltán büszkék lehetünk.
Igen, szeretem a házias ízeket.
Igen, szeretem a vidéki, otthoni alapanyagokat.
Na már most, ha mindenre ,,igen,, a válasz, neki is láthatunk az otthonról, Jászságból Budapestre felhozott kiváló alapanyagokból; mint házi, saját nevelésű malac kolbásza, és házi, ,,aranytojás,, (,,kapirgálós,, falusi tyúk tojása), valamint, igaz ezt már itt vettem, de ÚJ burgonya felhasználásával a népszerű, isteni étel, a rakott burgonya előkészületeihez… csak még szerezzünk egy kis tejfölt is, az lesz a ,,hab a tortán,,. 🙂
Mennyiségek? Ugyan már. 🙂 Végy egy tepsit, vajazd ki vagy béleld sütőpapírrral.
Minden attól függ, hány személyre, hány étkezésre szánjuk készíteni az ételt.
Én általában 5-7 db nagyobb krumplit, és vagy 6-7 db tojást teszek fel főzni, és egy egész rúd otthoni kolbászt karikázok el.
Ha megfőtt a krumpli, és a tojás is, lehűtöm hideg vízzel, majd leszűröm a krumplit, és meghámozom a tojásokat.
A tepsibe szépen belekarikázom a krumplit: egy sor.
Majd rá a tojás: még egy sor.
Végül a kolbász. Jó ízt, és színt is ad neki.
Még egyszer megismétlem, majd a tejfölt egy evőkanállal elsimítom a tetején, és az előmelegített sütőben megsütöm. (Nem kell keményre sütni. Ezt csak azért jegyeztem ide, mert velem már előfordult hogy kiszárítottam. Össze kell sütni csak az ízeket. 🙂 )
Amint kész kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Nem kell megijedni, szét fog esni, legalábbis nekem eddig mindig, de az íz a lényeg úgyis. Kiskanállal a fennmaradó tejfölből rászedünk, őrölt pirospaprikával megszórva díszíthetjük.
Kiváló hozzá a savanyú uborka 🙂
Jó étvágyat kívánok.