Amilyen egyszerű, annyira fejedelmi lakoma: Rakott burgonya

Igen, szeretek főzőcskézni.

Igen, szeretem a nem bonyolult ételeket.

Igen, szeretem a magyaros ízvilágot, melyre méltán büszkék lehetünk.

Igen, szeretem a házias ízeket.

Igen, szeretem a vidéki, otthoni alapanyagokat.

Na már most, ha mindenre ,,igen,, a válasz, neki is láthatunk az otthonról, Jászságból Budapestre felhozott kiváló alapanyagokból; mint házi, saját nevelésű malac kolbásza, és házi, ,,aranytojás,, (,,kapirgálós,, falusi tyúk tojása), valamint, igaz ezt már itt vettem, de ÚJ burgonya felhasználásával a népszerű, isteni étel, a rakott burgonya előkészületeihez… csak még szerezzünk egy kis tejfölt is, az lesz a ,,hab a tortán,,. 🙂

Mennyiségek? Ugyan már. 🙂 Végy egy tepsit, vajazd ki vagy béleld sütőpapírrral.

Minden attól függ, hány személyre, hány étkezésre szánjuk készíteni az ételt.

Én általában 5-7 db nagyobb krumplit, és vagy 6-7 db tojást teszek fel főzni, és egy egész rúd otthoni kolbászt karikázok el.

Ha megfőtt a krumpli, és a tojás is, lehűtöm hideg vízzel, majd leszűröm a krumplit, és meghámozom a tojásokat.

A tepsibe szépen belekarikázom a krumplit: egy sor.

Majd rá a tojás: még egy sor.

Végül a kolbász. Jó ízt, és színt is ad neki.

Még egyszer megismétlem, majd a tejfölt egy evőkanállal elsimítom a tetején, és az előmelegített sütőben megsütöm. (Nem kell keményre sütni. Ezt csak azért jegyeztem ide, mert velem már előfordult hogy kiszárítottam. Össze kell sütni csak az ízeket. 🙂 )

Amint kész kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Nem kell megijedni, szét fog esni, legalábbis nekem eddig mindig, de az íz a lényeg úgyis. Kiskanállal a fennmaradó tejfölből rászedünk, őrölt pirospaprikával megszórva díszíthetjük.

Kiváló hozzá a savanyú uborka 🙂

Jó étvágyat kívánok.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »