Bodzavirágos angyal-croissant 🙂
A mai munka során betöltött croissantba annyira beleszerettem, hogy muszáj új bejegyzésben megosztanom a Kedves Látogatóimmal, annyira tetszik. A kis picike ártatlan pehelyszerű-virágait csak most figyeltem meg csak igazán: az ici-pici kis szirmai, és a kis sárgás végű porzócskái, szórva a virágzat, de fürtben is álomszép ,,pont az i-re,, például egy habos-mascarponés vaníliakrémmel töltött légiességét még jobban kiemeli az angyali-virágesernyő.
Tehát a croissant nem az én sütésem, DE a krém az teljesen az enyém 🙂 Nincs semmi ördöngősség benne: Mindent általában ízlés szerint adagolok.
-3 tojássárgája
-1 vaníliarúd kikapart magja
-kristálycukor
Ezeket magas fokozaton jól kikeverem gépi habverővel, míg ki nem fehéredik, és habos nem lesz. Ebbe teszek kb. 25 dkg mascarpone-t (de ha több, erősebb krémet szeretnénk a mascarponét mérhetjük nagyobb adagban is.) Kikeverem géppel, félreteszem.
Majd egy fém edényben Hulala cukrozott, növényi tejszínt kemény habbá verek (kb. 3 dl), hozzáadom az előzőleg kikevert vaníliás mascarpone krémet, és alaposan elkeverem őket, közben habosítom is újra, mivel a mascarpone picit lágyítja majd a krémet.
Kedvenc édes pékárunkba, süteményünkre, vagy bele is tölthetjük, de akár pohárkrémnek is kiváló alany 🙂 díszítésében (és esetleges tovább ízesítésében) pedig csak a fantázia szabhat határt.
Jó étvágyat kívánok 🙂