Mangós-pisztáciás muffin avagy divatkombináció a konyhában

Pisztácia. Csak azért is előre veszem Mindenki kedvenc ám igen borsos árú világos élénkzöld ropogtatnivalóját, a pisztáciát.

Minthogy előző bejegyzésemben, mint gondolatsorban kifejeztem, hogy új ízek után kutatok interneten, utcán, munkahelyen, itthon a kis vagyis nagy gyűjteményemben 🙂 tehát széles e Világban, csakis az újdonságok forognak a gondolataim őrlő malmai közt. Néha úgy érzem tényleg felőröl.

Vettem egy szép mangót is. Türelmesen kivártam amíg megérik, hiszen amikor megszereztem, mintha egy kődarab lett volna a kezemben.. olyan volt, de bő egy hét alatt mosolyogva dudorászott az ablakban itthon.

Aztán eljött a várt nap, megérett a drága új ízem, felkaptam, és lesétáltam vele a konyhába, ahol már várt a ,,Mindenkikedvence,, pisztácia 🙂

Először feldaraboltam a magvakat és a gyümölcsöt, majd összeállítottam a tésztát:

-110 g vaj

-175 g porcukor

-2 tojás

-150 g liszt

-1,5 tk. sütőpor

-mangó, apróra vágott

-1 csomag (60 g) pisztácia

Előmelegítem a sütőt kb 170 fokra.

Vajat a cukorral masszává keverem, majd ebbe keverem bele a tojásokat.

Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, a masszához adom, és simára keverem egy habverő segítségével. Végül belekeverem a mangódarabokat.

Muffintepsibe helyezett kapszlikba kanalazom a tésztát, majd durvára vágott pisztáciával díszítem a tetejüket.

Kisütöm a süteményeket. Tű/késpróbával ellenőrzöm.

Amint kihűlt, tálalhatjuk is. Most jön csak a jó élete, ha nem is a gyümölcsnek, és a pisztáciának, de Aki fogyasztja, annak biztosan kellemes perceket szerez.

Jó étvágyat kívánok 🙂

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »