Ibolyás-árvácskás túrótorta, a tavasz szerelmeseinek.

Hát eljött végre a várva várt Tavasz, csodás virágaival, szívet-lelket melengető zöldellő határaival és kék egével, reggeli madárcsicsergésével. A Húsvéti asztal, és a lelkünk egyik dísze volt ez a saját kertből szedett kis virágokkal -ibolyával és árvácskával- díszített vanília pudingos túrótorta. 🙂 A Tavasz és az Ünnep jegyében készült, szeretettel. Otthon. Vidéken. Jászságban..

Annyira könnyed, annyira finom, bár életemben először ettem virágzatot, ezt a két fajtát biztos felveszem kedvenceim listájára. Semleges ízűnek éreztem, az édes túróval együtt kissé saláta-érzetet adott 🙂

Nem is szeretnék most konkrét anyaghányados receptúrát írni, hiszen mindenki olyan mértékben készíti, ahogyan szeretné.

Annyi biztos, hogy Ennek a tortának 4 tojásos piskóta az alapja, és egy egész kazal virágoz szedtünk hozzá le. 🙂 🙂

Ibolyás-árvácskás túrótorta:

-4 tojásos piskóta karika

-kis adag vanília főzött puding.

-kb. 40-45dkg túró

-cukor ízlés szerint

-narancs reszelt héja

-virágok: ibolya és árvácska

(Ha marad ki a töltésből ki túrókrém, szép kis pohárba vagy tálba töltve, díszítve, desszertként fogyasztható. 🙂 )

Tortalapot kettévágjuk, a két lapot betöltjük a túrótöltelékkel, tetején és oldalán is eloszlatunk a krémből ízlés szerint, majd a virágokkal tetszés szerint díszítjük.

Gyere Tavasz, süteményezz velünk, Jó étvágyat kívánok. 🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »