angyalgalushka

Csülök pékné módra

Ezt a receptet is már rég szerettem volna kipróbálni, s milyen jól tettem, hogy vártam vele, így ünnepi ebédnek készült el, ugyanis március 6-án ünnepeltem az angyalgalushka -blog 2. születésnapját. Nagy örömömre szolgál ez a receptes oldal, egyik legjobb döntésem volt hogy elindítottam. 🙂 Bevallom eredetileg süteményes oldalnak készült, majd igen gyorsan rájöttem hogy mennyi… Tovább »

Diós-mazsolás rozskovászos Búzakenyér

Mai Kenyeremet már régóta tervezem megsütni, s mivel különleges édeskés ízével ünnepi is lehetne, így lett ez a diós-mazsolás kenyér az Ünnepi kenyerem. Hiszen számomra nagy ünnepet tartunk itthon: tavaly, 2017 március 5-én indítottam el a “Levente RL-190“-néven becézett teljes kiőrlésű rozskovászomat. 1 éves lett. S tavaly is vasárnapra esett az elindítása. Emlékszem mennyire örültem,… Tovább »

Fokhagymás natúr szelet

Ó de milyen finom is tud lenni egy egyszerű, étel, mint a Natúr szelet egy kis fokhagymával, jó borsosan zamatosan. Könnyen elkészíthető finom ebéd vagy vacsora válhat belőle, hiszen csak feltesszük párolódni-főlni-puhulni és kész, ha már puha lett a hús. Köretnek szinte bármit lehet hozzá adni, de vasárnap annyira csodaszépen sütött a nap, hogy inkább… Tovább »

A tökéletes csokis keksz

Ki ne vágyna egy valóban szuper csokis kekszre egy nagy bögre tej mellé, akár mint reggeli indítónak, délutáni teázáshoz, vagy csak úgy rágcsálni valami igazán finomat, csokisat? 🙂 Ezt a keksz maga a TÖKÉLETESSÉG, díszíthetjük olajos magvakkal, cukordrazséval, csokoládé darabokkal… Vigyázat, nem éppen alak-kímélő, ellenben hihetetlenül ropogós, telt zamatú, szuper vendégváró de akár szépen csomagolva… Tovább »

Csontleves – pulyka combcsontból

Ez a leves is egy olyan típus, melyet már régebb óta szeretnék elkészíteni. Először, de nem utoljára készítettem csontlevest. Mindig azt szoktam mondani a húslevesekre és a csontlevesre, orjalevesre hogy “Élet, Erő, Egészség” levesek. És tényleg! Felér egy jobbfajta gyógyszerrel. Nem hiába főzünk húslevest beteg szeretteinknek. 🙂 Tiszta természetes eszencia, a régmúltból… hiszen talán már… Tovább »

Tökéletes Tripla csokis muffin

Muffinra vágytam már egy ideje, talán mert ismét sok fotót nézegettem az első számú mindenes-ötletoldalon, a Pinteresten. 🙂 Ez a recept tökéletes minden nemében, a végeredményt pedig önmagában vagy felcsinosítva cupcake-ké is varázsolhatjuk, így adva eleganciát és egyediséget az amúgy is méltán divatos süteménynek. Többféle változatban készíthetjük a muffinokat, annyira szuper; gyümölcsöket a tésztába dobálva,… Tovább »

Nutellotti, egy falat olasz ékszer

Ezek az olaszok tudnak valamit… Kóstolt már ennél egyszerűbb kekszet/aprósütit Bárki is? Tökéletesen igaz a mondás, hogy “a kevesebb néha több“: összesen 3 összetevőből áll ez a falatnyi elegancia: tojás, liszt és -természetesen a nevéből is kiderül- Nutella. Mint a legtöbb aprósütemény ez is egyszerű szépségével vett le a lábamról, majd következett a kóstolás: szerelem… Tovább »

A Gerbeaud-sztori

Egyik kedvenc cukrásztörténeti cikkemet olvasgatom éppen egy jó forró csokis kakaó társaságában. Szeretek elidőzni gondolatban a múltban, néha úgy érzem itt ragadtam a jelenben. Jó olvasgatni a régi világról. 🙂 Ez a cikk arról az Emberről szól, aki nagyban meghatározta a -magyar- cukrászat alapját. Egyszerűen IMÁDOM ezt a cikket. Ahogy haladok mondatról-mondatra szinte magam előtt látom… Tovább »

Mézeskalács 3. recept

Karácsonyra kaptam egy nagyon szép kis könyvet: “Mézeskalács csodaország” címmel, bizonyos Mima Sinclair mézes-receptgyűjteményét. Ezennel megtörtént a harmadik mézeskalács recept tesztelése is. Legelső mézes-bejegyzésemben Nagymamám mézesét mutattam be, majd a Nürnberg-i mézeskalács, végül ez a kis recept. Ebben a receptben van a legnagyobb zsiradékmennyiség. Nagyon illatos, aromás, és vajaz íz jellemzi ezt a tésztát, s… Tovább »

Amaretti, az olaszok habcsókja

Rég szerettem volna kipróbálni ezt a tojásfehérje-alapú, mandulás csókot, kerestem a tökéletes receptet, melynek szép hazája nem más, mint Olaszország. Boltokban -legalábbis nálunk- nem is igazán kapni, ellenben a minőségi kulináris üzletekben biztos sikerrel járunk, ha ezt a finomságot keressük, s nem utolsó sorban jobbfajta kávéházakban -ahol adnak valamilyen fajta kis kekszet és mentes ásványvizet,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!