angyalgalushka

Rozs-mézeskalács

Ó de nagyon régi feltevés is volt számomra, vajon milyen is lehet a mézeskalács rozslisztből!? Úgy hallottam egy ismerőstől, hogy a mézes az eredetileg is rozsos lenne… na de nem számít, mézeskalács próbája az evés. A szokásos receptet most 60% világos rozsliszttel készítettem, először próbaként, mert a teljeskiőrlésű rozslisztet nem mertem még kipróbálni, úgy hogy… Tovább »

A legjobb Mézeskalács

Régóta kerestem a -számomra- legjobb Mézeskalács-receptet. Kipróbáltam többfélét is, de valahogy nem volt az igazi egyik sem, mígnem a 4. recept bevált, s úgy tűnik nem is csak elsőre, mert a próba fél adag után egy kis idővel ismét bedagasztottam egy újabb fél adagot. Nem kőkemény, inkább amolyan omlósabb típus. Nekem ez volt a legfőbb… Tovább »

Régi Nürnberg-i (?) mézeskalács

Szerettem volna kipróbálni egy fűszeres, illatos mézeskalács  receptet, hiszen eddig minden Ünnepen a Mama receptje van sütve, s hozzáteszem, messze az Ő receptje a legkedvesebb mézes-receptem, mivel szép emlékeket idéz fel bennem. 🙂 De még kisebb koromban kaptam Anyutól egy csodálatos könyvet, melynek címe nemes egyszerűséggel: Karácsony. Minden, ami az ünnepet megelőzi, kezdve Szent Márton-ünnepétől… Tovább »

Bajor karácsonyi stollen

,,Bajor karácsonyi stollen, egy délnémet eredetű süteménykülönlegesség.,, Így volt megfogalmazva ez a zamatos és erősen fűszerezett, illatozó németföldi sütemény, és én mint ,,Német-mindenség,, szerelmes, természetesen el lettem bájolva ettől a kenyérhez hasonló süteménytől. Sokféle receptúrát olvastam róla, szinte ahány ház, annyi szokás. Sokan dúsítják kandírozott gyümölccsel, néhol mindemellett még egy marcipánrudat is belesütnek. Én idén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!