angyalgalushka

Estike avagy cukorpogácsa avagy cukor bodag

Ez a kedves nevű aprósütemény egy régi édesség a Jászságból, de bárhonnan is származzék eredetileg, olyan egyszerű… és pont az egyszerűsége miatt lehet oly’ könnyen elrontani. Olvastam valahol hogy Éjjeli kisasszony-nak is hívják, hát ez igazán aranyos, méltó név ehhez az egyszerű, de törékeny kis aprósüteményhez. 🙂 Csak 3 hozzávaló kell, és egy óra hossznyi… Tovább »

Nutellotti, egy falat olasz ékszer

Ezek az olaszok tudnak valamit… Kóstolt már ennél egyszerűbb kekszet/aprósütit Bárki is? Tökéletesen igaz a mondás, hogy “a kevesebb néha több“: összesen 3 összetevőből áll ez a falatnyi elegancia: tojás, liszt és -természetesen a nevéből is kiderül- Nutella. Mint a legtöbb aprósütemény ez is egyszerű szépségével vett le a lábamról, majd következett a kóstolás: szerelem… Tovább »

Nyári gyümölcsös sütemény – 33.

Ez a bejegyzés igazán különleges számomra, mert e héten ünnepeltem a születésnapomat. A számok igazán különlegesen állnak egybe, hiszen augusztus 3-án lettem 33 éves, és idén lesz a 3. Kenyérlelke fesztivál is, melyre remélem lesz alkalmam idén már menni végre. 🙂 De előbb egy történetet szeretnék elmesélni, eme számomra különleges alkalomból: Mi alapján jött az… Tovább »

Epres-csokis kalácspuding

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy kalács-betegségben szenvedek. Elég sokszor gyakorlom itthon is, és munkahelyen is napi szinten kalács-tésztával dolgozom, igaz az arányok eltérőek. 🙂 A szabályok is majdnem megegyeznek.  Ez a recept egy igazi “nagyágyú” mert olyan krémes, édes, gyümölcsös, és ugye tudjuk, hogy maga a kelt tészta sem az egyszerűen emészthetőek közé tartozik, avagy… Tovább »

Szépséges pite-ötletek a Pinterestről

Mint az előző bejegyzésemből kiderült, hogy a “pite” szó eredeti jelentése: kenyér, de a mai életben egyfajta süteményt illetnek vele. Hogy én mennyire szeretem a PITÉT, enni is, de készíteni is, igaz itthon csak ritkán készítek, viszont munkahelyen heti rendszerességgel. Nagyon szeretem a tésztáját, hogy ilyen klassz formázható, és pillanatok alatt bedagasztható. Szeretem azért is,… Tovább »

Bajor karácsonyi stollen

,,Bajor karácsonyi stollen, egy délnémet eredetű süteménykülönlegesség.,, Így volt megfogalmazva ez a zamatos és erősen fűszerezett, illatozó németföldi sütemény, és én mint ,,Német-mindenség,, szerelmes, természetesen el lettem bájolva ettől a kenyérhez hasonló süteménytől. Sokféle receptúrát olvastam róla, szinte ahány ház, annyi szokás. Sokan dúsítják kandírozott gyümölccsel, néhol mindemellett még egy marcipánrudat is belesütnek. Én idén… Tovább »

Ibolyás-árvácskás túrótorta, a tavasz szerelmeseinek.

Hát eljött végre a várva várt Tavasz, csodás virágaival, szívet-lelket melengető zöldellő határaival és kék egével, reggeli madárcsicsergésével. A Húsvéti asztal, és a lelkünk egyik dísze volt ez a saját kertből szedett kis virágokkal -ibolyával és árvácskával- díszített vanília pudingos túrótorta. 🙂 A Tavasz és az Ünnep jegyében készült, szeretettel. Otthon. Vidéken. Jászságban.. Annyira könnyed,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!