angyalgalushka

“Random” mogyorós-áfonyás rozskenyér

Hát csak megtörtént, amire nem akartam számítani: a kis digitális mérlegem gombeleme úgy 2012-es vásárlása óta, most adta be a derekát. Igazán jól bírta, nem panaszkodhattam. Pont amikor mérném ki a tervezett rozskenyér összetevőit. A kovász is már kifulladóban volt: esett össze amikor leemeltem az üveg tetejét. De hát én mégiscsak makacs vagyok ilyen téren,… Tovább »

Kovászos kenyér BL55-ös finomlisztből

Ó de régen sütöttem itthon kenyeret. Mostanában kissé elhanyagoltam ezt a blogot, másra volt szükségem, kicsit el kellett távolodnom a kenyértől, hogy újra visszatérhessek.  Így ez egy remek alkalom volt, hogy elsüssem a spájzban fellelhető BL55-ös búza finomliszt egy részét. Így most nem is szerettem volna lisztet szerezni, és kíváncsi is voltam hogy finomlisztből milyen… Tovább »

Rozskovászos rozsos félbarna kenyér

Hát lehet ezt feladni? A kenyérsütést, kovászolást.  Aki egyszer ráérez az ízére, izgalmára, az tuti nem tud szabadulni tőle. (Pedig bevallom sokszor próbáltam… s mégis itt van a Kenyér.) Ez a formás félbarna rozsos szépség is ily aggodalmak közepette ,,született,, , tudniillik tegnap, szombaton épp hamar tudtunk végezni a munkahelyen, így rohantam is haza, hogy… Tovább »

Diós-mazsolás rozskovászos Búzakenyér

Mai Kenyeremet már régóta tervezem megsütni, s mivel különleges édeskés ízével ünnepi is lehetne, így lett ez a diós-mazsolás kenyér az Ünnepi kenyerem. Hiszen számomra nagy ünnepet tartunk itthon: tavaly, 2017 március 5-én indítottam el a “Levente RL-190“-néven becézett teljes kiőrlésű rozskovászomat. 1 éves lett. S tavaly is vasárnapra esett az elindítása. Emlékszem mennyire örültem,… Tovább »

Búza-rozs mix kovászos kenyér

Tegnap, vasárnap megsütöttem a 10. kenyérkét, ismét visszatérve a kovászhoz. Csakis a liszt, víz és a só. Elégedett voltam az eredménnyel, egy -számomra- igen szép és majdhogynem az eddigi legfinomabb kenyeret sikerült sütnöm. 🙂 Hihetetlen hogy a teljes kiőrlésű rozsnak mekkora “ereje” van, tisztára rozskenyér, szinte nem is érezhető benne a búzaliszt jelenléte. Majd’ kicsattan… Tovább »

100%-os teljes kiőrlésű kovászos Rozskenyér – aszalt paradicsommal

Szinte nem múlik el hétvége, hogy ne gyakoroljam itthon a kenyereket. 🙂 Valóban szerelem lesz ez a kovászolás, de hogy majd a végén mi “sül” ki belőle, még számomra is meglepetés. Terveim vannak a jövőben komolyabban foglalkozni velük. Éppen ezért is hoztam össze egy randevút az oly magasztalt paradicsom és az új szerelmem, a rozs… Tovább »

Rozsos kovászos kenyér

Eljött hát végre a nap, vagyis az éjjele, hogy ismét próbálkozzam a kenyérsütéssel. Most úgy döntöttem, hogy egy kevésbé rizikós kenyeret sütök, így kicsit be tudjam biztosítani magam a sikeres eredményről. Azt hiszem így is lett, mert nekem személy szerint nagyon tetszik, mind külsőleg, mind ízre is ez a Kenyérke, ráadásul sokkal egészségesebbnek érzem magam… Tovább »

Az első kovászos Kenyerem.

A mai bejegyzésem nagyon hosszúra fog sikerülni, de akit érdekel a téma, el fogja olvasni biztosan. 🙂 Az utóbbi időben el voltam nagyon tűnve és tűnődve. Érkezett valami a gondolataimba, és az életembe, amit lehet hogy nem fogok egyhamar kitörölni a fejemből: a régi stílusú Kovászos -igazi- kenyeret. El nem tudom képzelni, hogy nagyanyáink mindennapi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!