angyalgalushka

“Random” mogyorós-áfonyás rozskenyér

Hát csak megtörtént, amire nem akartam számítani: a kis digitális mérlegem gombeleme úgy 2012-es vásárlása óta, most adta be a derekát. Igazán jól bírta, nem panaszkodhattam. Pont amikor mérném ki a tervezett rozskenyér összetevőit. A kovász is már kifulladóban volt: esett össze amikor leemeltem az üveg tetejét. De hát én mégiscsak makacs vagyok ilyen téren,… Tovább »

Rozs-mézeskalács

Ó de nagyon régi feltevés is volt számomra, vajon milyen is lehet a mézeskalács rozslisztből!? Úgy hallottam egy ismerőstől, hogy a mézes az eredetileg is rozsos lenne… na de nem számít, mézeskalács próbája az evés. A szokásos receptet most 60% világos rozsliszttel készítettem, először próbaként, mert a teljeskiőrlésű rozslisztet nem mertem még kipróbálni, úgy hogy… Tovább »

Búza-rozs mix kovászos kenyér

Tegnap, vasárnap megsütöttem a 10. kenyérkét, ismét visszatérve a kovászhoz. Csakis a liszt, víz és a só. Elégedett voltam az eredménnyel, egy -számomra- igen szép és majdhogynem az eddigi legfinomabb kenyeret sikerült sütnöm. 🙂 Hihetetlen hogy a teljes kiőrlésű rozsnak mekkora “ereje” van, tisztára rozskenyér, szinte nem is érezhető benne a búzaliszt jelenléte. Majd’ kicsattan… Tovább »

Rozsos kovászos kenyér

Eljött hát végre a nap, vagyis az éjjele, hogy ismét próbálkozzam a kenyérsütéssel. Most úgy döntöttem, hogy egy kevésbé rizikós kenyeret sütök, így kicsit be tudjam biztosítani magam a sikeres eredményről. Azt hiszem így is lett, mert nekem személy szerint nagyon tetszik, mind külsőleg, mind ízre is ez a Kenyérke, ráadásul sokkal egészségesebbnek érzem magam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!