angyalgalushka

Málnás-rozmaringos túrótorta erdei gyümölcsökkel

Az előző bejegyzésben közzé tett sült kacsához főztem ugyebár isteni finom, fanyar, rozmaringos málnalekvárt, most pedig gondoltam egyet, miért is ne használhatnám fel süteményhez is. 🙂 Több se’ kellett, elővettem a 18 centis tortaformámat, és egy 1 tojásos piskótamasszát kisütöttem -aljnak. A krém pedig nem is lehetett más, mint egy kellemesen hűvös, nyári túrókrém, az… Tovább »

Sült kacsa rozmaringos málnalekvárral és tepsis újburgonyával

Rég, nagyon rég terveztem már elkészíteni ezt az ételt. A kacsához mindig fűztem egy afféle mende-mondát, miszerint a húsa sötét, és az íze karakteres, vad-íz. Aztán rá kellett jönnöm, hogy az a hús, az egyik legfinomabb, és legszebb, hát mi szépség egy jó ujjnyi vastag szalonna-borítású kacsacomb..! Erős és izmos, és a zsírja, ami kisül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!