angyalgalushka

Habos almás lepény

,,Jaj de jó, a habos sütemény,, – énekli Kiss Manyi színésznőnk az örök érvényű dalban. És mennyire igaza van, főleg, ha az a habos csoda ilyen telítő, teljes értékű, …és régies stílusú, egyszerű sütemény. Legalábbis számomra. 🙂 Az alma és a dió az örök páros szinte minden receptgyűjteményben.  Igazán kellemes sütemény ez a lepény, pedig… Tovább »

Rozskovászos rozsos félbarna kenyér

Hát lehet ezt feladni? A kenyérsütést, kovászolást.  Aki egyszer ráérez az ízére, izgalmára, az tuti nem tud szabadulni tőle. (Pedig bevallom sokszor próbáltam… s mégis itt van a Kenyér.) Ez a formás félbarna rozsos szépség is ily aggodalmak közepette ,,született,, , tudniillik tegnap, szombaton épp hamar tudtunk végezni a munkahelyen, így rohantam is haza, hogy… Tovább »

Csontleves – pulyka combcsontból

Ez a leves is egy olyan típus, melyet már régebb óta szeretnék elkészíteni. Először, de nem utoljára készítettem csontlevest. Mindig azt szoktam mondani a húslevesekre és a csontlevesre, orjalevesre hogy “Élet, Erő, Egészség” levesek. És tényleg! Felér egy jobbfajta gyógyszerrel. Nem hiába főzünk húslevest beteg szeretteinknek. 🙂 Tiszta természetes eszencia, a régmúltból… hiszen talán már… Tovább »

Szilvás-diós rakottas

Szia Ősz! 🙂 Ahogy ma reggel kipillantottam az ablakon  a ház előtti nagy fa levelei már gyors iramban kezdenek sárgulni. Szinte egyik napról a másikra.  S persze mindig az adott évszak a kedvencem, de ha mélyen magamba nézek, akkor az Ősz az igazi, s majdan a varázslatos December. Ilyenkor oly jólesik egy jó meleg habfürdő,… Tovább »

Vaníliás kókuszos kalács ÉS barackos túrós csiga

 Mai bejegyzésem dupla sütésű, mivel egy tésztából kétféle süteményt készítettem. De még mielőtt jön a recept, kicsit elkalandoznék gondolatban, ha megengeditek. 🙂  Jeles alkalom ez a bejegyzés nekem, hiszen majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt (2016. március 6-án) készítettem el ezt a Sütéses-főzéses gasztronómiai blogot, melyben a kedvenceimre fektettem a hangsúlyt, és igyekszem ezt az utat… Tovább »

Régies, vidéki stílus a konyha területén

Mai bejegyzésemben a kedvenc stílusomról fogok kicsit ódákat zengeni, de azt hiszem vidéki lányként (Jászság az otthonom 🙂 ) ez teljesen megengedett, s talán néha felbukkanó honvágyamat is enyhíteni tudja. Igaz ezeket a képeket az Interneten találtam, de ha pl. lenne egy kis picike vendéglátó egységem, biztosan régies, vidékies stílusban rendezném be. Jah, és fontos… Tovább »

Nyári kedvenceink, a gyümölcskosárkák

Régi és új. Porhanyós, omlós tészta és zamatos gyümölcs. No és egy kis krém, mert krémesen édes az Élet. Mi az? természetesen a gyümölcskosárkák, melyekre emlékezhetünk még Nagymamáink idejéből is, amikor látogatóba mentünk vidékre… vagy éppen a városba. Szerintem ez a sütemény igencsak ízletes, küllemére tekintve franciás eleganciával bíró kecses kis kompozíció. Jó enni, jó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!