angyalgalushka

Sült kacsa rozmaringos málnalekvárral és tepsis újburgonyával

Rég, nagyon rég terveztem már elkészíteni ezt az ételt. A kacsához mindig fűztem egy afféle mende-mondát, miszerint a húsa sötét, és az íze karakteres, vad-íz. Aztán rá kellett jönnöm, hogy az a hús, az egyik legfinomabb, és legszebb, hát mi szépség egy jó ujjnyi vastag szalonna-borítású kacsacomb..! Erős és izmos, és a zsírja, ami kisül… Tovább »

Zöldségleves otthon termett zöldségekből

Ilyenkor nyáron sokkal jobban esik egy nyárias, natúr, gazdag zöldségleves, akár hűvösen is, mint télen, amikor kolbászt is karikázok bele, netán tojást is beleütök, és persze fűszerezem is, nemcsak sózom, mint most. A natúr, természetes ízét szerettem volna kifőzni, lévén, hogy otthonról Anyukáméktól kaptam legutóbbi látogatásakor egy zacskó saját, a kiskertünkből szedett friss zöldségekből. Persze… Tovább »

Nyár… előkészületek, gondolatsorok… Vidékről.

(Az Otthon, nyáron. Készült: 2015. július vége) Itt van a nyár, itt van újra… Emlékszem, tavaly ilyenkor még csak egy halvány álom volt ez a blog, és most itt írom a következő bejegyzést, ami éppenséggel egy gondolatsor ismét. Akkor tör elő belőlem általában a gondolatsorok megfogalmazása, amikor közeledik az idő, hogy ismételten Hazamenjek, haza a… Tovább »

Málnás-tejszínhabos kistorta, otthoni rózsával <3

Nálam szó szerint tombol a málnaszezon, hiszen immárom már a második kis málnás tortácskát teszem fel a blogra, és még nem látom a végét. Sok minden vonz a málnával kapcsolatban, lehet a következő ismét süti lesz? Vagy lekvár? Esetleg sült húshoz ,,mártásként,, …van is két szép kövér kacsacombom a fagyasztóban. Egyszóval tombol a nyár a… Tovább »

Csokis-málnás kistorta: szaftos, ízletes, nyári

Tegnap, ezen a borongós vasárnapon úgy döntöttem egy kis napfényt varázsolok a konyhában, és nekiláttam egy szupergyors, ,,csak összekeverem, és kész,, kis zsúrtortát készíteni. Nem vagyok egy nagy tortaevő, és a környezetem is bár szereti az édességet, mégis hozzám hasonlóan ők is azok az ,,egy szeletes,, emberkék. Így hát mi sem lehet egyszerűbb egy kicsi,… Tovább »

Könnyű, nyári, magyaros: a lecsó

Nálam ha nyár, akkor vagy hidegen, vagy melegen, de mindenek előtt a lecsó az egyik kiemelt kedvenc ételem. Szeretem mert magyaros, paradicsomos, ízes. Előszeretettel szeretem készíteni az otthonról hozott, saját nevelésű malac húsos, füstölt szalonnáját a hagyma alá tenni, és a kisülő szalonnazsíron megpirongatom egy kicsit a felaprózott vöröshagymát. 🙂 Mondhatom, igazán mennyei, akár még… Tovább »

Felkészülés az új ízekre, színekre

Pár napja már hogy nem írtam semmit, és ez meglehetősen nyomaszt is engem, olyan, mintha elfogytak volna az ötletek, pedig a nagy csend mögött igazából gőzerővel zakatol az újdonságok keresése, a soron következő finomságok receptjeinek felkutatása. Egy biztos, az egzotikumok útján szeretnék tovább menni, hiszen mindjárt itt a Nyár, a visszaszámlálás valóban elkezdődött. 🙂 Terveim… Tovább »

Kókuszital

Teljesen kezd áthatni a nyár közeledtével egyre emelkedő hőmérséklet, és napfény, de azért még áprilisnál tartunk, mely megmutatja szeszélyes mivoltát. De sebaj, a tavaszi napsütésben már jólesik a szabadban lenni, egyre többen vannak az utcákon, a szombat este egyre forrósodik. 🙂 Most egy kókuszitalt osztok meg a Kedves Látogatóimmal, melynél megjegyzem: a fotóillusztráció NEM saját,… Tovább »

Nyárváró kókuszos tejberizs egzotikus gyümölcsökkel

Azt hiszem immáron valóban beköszöntött a nagybetűs tavasz, de már április derekán vagyunk, így lassan de biztosan csak eljutunk a májushoz, a tavasz utolsó hónapjához, és onnantól csak egy karnyújtásnyira a Nyár 🙂 Számomra ha nyár, akkor kókusz az biztosan: fagylalt, sütemény, frissítő ital, hideg krémes desszert, .. bármi jöhet. Amúgy pedig az egyik kedvencem… Tovább »

Erdei gyümölcsös vegán torta, nemcsak vegánoknak

Kezembe került egy réges-régi tortarecept, amelyet nagyon szerettem sütni, mert könnyen összeállítható a tésztája, tartós, és maga az összetétel alapján bármit hozzáadhatunk, bármivel kedvünkre dúsíthatjuk, az adott alkalom, és az adott ünnep szerint alakíthatjuk: Ha karácsonyra sütjük, tehetünk bele ide illő fűszereket, ha tölteni szeretnénk, azt is bátran tehetjük, de akár önmagában is megállja a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!