angyalgalushka

Amaretti, az olaszok habcsókja

Rég szerettem volna kipróbálni ezt a tojásfehérje-alapú, mandulás csókot, kerestem a tökéletes receptet, melynek szép hazája nem más, mint Olaszország. Boltokban -legalábbis nálunk- nem is igazán kapni, ellenben a minőségi kulináris üzletekben biztos sikerrel járunk, ha ezt a finomságot keressük, s nem utolsó sorban jobbfajta kávéházakban -ahol adnak valamilyen fajta kis kekszet és mentes ásványvizet,… Tovább »

Mennyei Vaníliás kiflik

Tegnap sütöttem ezt az aprósüteményt, amelynek szerintem mindenki ismerheti számos fajtáját. Ez itt most éppen egy Dr. Oetkeres recept, melyet a vanillincukros papírtasak hátulján olvastam. Kedvem volt kipróbálni, de jól is tettem!!! 🙂 Az eredmény egy mennyei mandulás-vaníliás klasszikus aprósütemény lett, melyre igazak az elméletek, miszerint többnaposan a legfinomabbak. Ez még csak 2 napos, de… Tovább »

Mandulás keksz aszalt meggyel

Munkában annyit gyártok kekszeket mostanában, hogy ide is kellett egy receptet hoznom. A kekszek nem csak finomak, hanem nagyon divatosak is, reggeli kávé-tea, vagy épp a délutánikhoz egyaránt el lehet rágcsálni pár szem kekszet. Könnyen elkészíthetők, így kezdő sütni vágyók is bátran süthetik, az eredmény garantáltan szuper lesz. Manapság annyi féle-fajta-ízesítésű-díszítésű kekszrecepteket lehet elérni az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!