angyalgalushka

Gölődin leves (jász népi étel)

  Jajj de mennyire szerettem ezt a levest, főleg amikor a Mama főzte! Kiskorom kedvenc levese volt ez az egyszerű jász étel, s a mai nappal elmondhatom hogy évek óta nem ettem ilyet. Hát most nekiláttam és megfőztem én. Hát nem lett olyan finom mint a Mamáé volt régen, de azért hasonlítanak az ízek. Nagyon… Tovább »

Négyhagyma leves

Bár az idei november első napja igencsak nyáriasra sikeredett, azért csak novembert mutat már a naptár, s hát mi mással is lehetne köszönteni ezt a tél-váró utolsó hónapot, mint egy jó meleg immunerősítő, egészséges hagymalevessel. Nem is akármilyennel: 4 féle hagymából! 🙂 Igaz náthaűző, influenza-kitessékelő zamatos leves. Aki szeretné, még gyöngyhagymával is kiegészítheti, s akkor… Tovább »

Karfiol leves tejfölösen

    Nagyon szeretem a zöldségleveseket, húslevest, csontlevest (na arról tudnék csak ódákat zengeni) szinte mindenféle levest. Főleg ilyenkor amikor kezd lehűlni az idő. Tegnap megérkezett -naptár szerint is- az igazi Ősz. Egyszerűen nem tudok betelni az Ősz hangulatával, érzéseivel, amikor érezni hogy közelednek a csodák… Közeledik a Tél. Igen jól tud esni az embernek… Tovább »

Csontleves – pulyka combcsontból

Ez a leves is egy olyan típus, melyet már régebb óta szeretnék elkészíteni. Először, de nem utoljára készítettem csontlevest. Mindig azt szoktam mondani a húslevesekre és a csontlevesre, orjalevesre hogy “Élet, Erő, Egészség” levesek. És tényleg! Felér egy jobbfajta gyógyszerrel. Nem hiába főzünk húslevest beteg szeretteinknek. 🙂 Tiszta természetes eszencia, a régmúltból… hiszen talán már… Tovább »

Kolbászos-savanyú káposztás gazdag zöldséglevesem

Imádom a vegyes zöldséglevest kolbásszal. Ilyen télies időben kimondottan vágyom a jó, ízletes forró “erőlevesekre”, így gyakran a fazékba kerül egy kazalnyi zöldség, és egy kisebb karikákra vágott kolbász. Október végén pedig megkezdődik az igazi téli varázs számomra, és ennek egyik fő egészségforrása a savanyított káposzta. Még ezt is belefőzöm a levesbe ha úgy adódik… Tovább »

Vegyes zöldség-krémleves, reszelt sajt-chipssel

Ilyenkor nyáron szinte csak valamiféle salátát, könnyed levest, vagy könnyedebb húsételt, sajtot fogyasztanék. Még a sült húst is vagy lekvárral, vagy gyümölcs(ös) salátával enném. 🙂 Nagyon szeretem a zöldségitalokat, leveseket, így pedig készen jött ennek a fenséges vegyes zöldség-krémlevesnek az ötlete. Ha pedig krémleves, szerintem úgy a szuper, ha jó sűrűn folyós állagú, tehát igazán… Tovább »

Kolbászos káposztaleves

Viszonylag régen írtam már a blogba, mert most minden gondolatom ,,jövővel,, van tele, és azt hiszem megtaláltam a nagy szerelmet, remélem végre ,,lehorgonyzok mellette,, ez pedig: a kenyér (és a kalács). Az igazi, házi, régifajta, Kovászos Kenyér (és a szép, foszlós Kalács). Eddigi bejegyzéseim végig az útkeresésről szólnak, nem tagadom, de igazán örömteli és finom… Tovább »

Csirkehúsleves, a nagy klasszikus kedvenc

A február elején meglátogatott Pancs-gasztroplacc-on szerzett Dabasi csirke volt az aznapi vasárnapi ebédünk, melyből mennyei sültet, és természetesen húslevest készítettem. Aki megbízható helyről szeretne igazi boldog pipit, ne habozzon, keresse Őket vasárnaponként a fent említett piacon. Én személy szerint akkora kakaskát kaptam, hogy alig győztem hazáig cipelni. Igen, kiskakas volt. 🙂 Finom fiatal, zsenge husival,… Tovább »

Zellerkrémleves

Karácsonyra kaptam egy botmixert, amit azóta csak most avattam fel, szégyen szemre, de azt kell mondanom remek dolog, hiszen ezzel a masinával könnyedén fogok tudni készíteni finom krémleveseket, amiket úgy szeretek. 🙂 Az első recept amit kipróbáltam egy ízletes zellerkrémleves, mely tavaszt hoz ebbe a hideg téli zimankós időszakba. Aki szereti a zellert, nem fog… Tovább »

Hideg, rostos-fűszeres paradicsomleves

Ha nyár, akkor paradicsom. Ajánlom hidegen és melegen is egyaránt. Ilyenkor nyáron nemcsak az otthonok, és éttermek kedvelt étel alapanyaga, hanem még az esti party-n is élvezhetjük zamatát, gondoljunk csak a jó öreg ,,Bloody Mary,,-re. Induljon az este, de előtte hűsöljünk egy remek rostos-fűszeres paradicsomlevessel, hidegen. 🙂 2 személyre kb: -8 db közepes paradicsom -házi,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!