angyalgalushka

Mazsolás kovászos kuglóf

Hihetetlen, de valóban MŰKÖDIK a kenyér kovásza édes hozzávalókkal is!  Eddig is olvasgattam kovászos-sütős csoportokban, hogy lehet édes tésztát kovásszal is sütni. Sejtettem persze, hogy igaz lehet, de mégis, ott motoszkált a gondolataim közt a kis mumus, hogy mi van ha mégsem működik? Vagy nekem nem fog sikerülni? Vagy hogy majd úgy “megy” a tészta… Tovább »

Epres-csokis kalácspuding

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy kalács-betegségben szenvedek. Elég sokszor gyakorlom itthon is, és munkahelyen is napi szinten kalács-tésztával dolgozom, igaz az arányok eltérőek. 🙂 A szabályok is majdnem megegyeznek.  Ez a recept egy igazi “nagyágyú” mert olyan krémes, édes, gyümölcsös, és ugye tudjuk, hogy maga a kelt tészta sem az egyszerűen emészthetőek közé tartozik, avagy… Tovább »

Vaníliás kókuszos kalács ÉS barackos túrós csiga

 Mai bejegyzésem dupla sütésű, mivel egy tésztából kétféle süteményt készítettem. De még mielőtt jön a recept, kicsit elkalandoznék gondolatban, ha megengeditek. 🙂  Jeles alkalom ez a bejegyzés nekem, hiszen majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt (2016. március 6-án) készítettem el ezt a Sütéses-főzéses gasztronómiai blogot, melyben a kedvenceimre fektettem a hangsúlyt, és igyekszem ezt az utat… Tovább »

Márványkuglóf, egy klasszikus finomság

Ma márványkuglófot sütöttem, ez volt a vasárnapi desszert nálunk. 🙂 Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, hiszen annyiféle recept elérhető az interneten, a különböző süteményes könyveken át egészen a megsárgult nagymama-féle receptesfüzetekig, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább tetsző receptúrát. Én is szintén kutattam erre-arra, és ezen receptúra fogott meg leginkább. Egyszerű kelt tésztás recept,… Tovább »

Első fonott kalácsom

Mindig is tartottam a kelt tésztáktól, de az első aranygaluska sikere után azt hittem végre sikerült legyőznöm eme fóbiámat. Hát nem! Valamiért tartok attól, hogy nem indul el az élesztő, nem kel meg a kidolgozott tészta. De ma ismét tettem egy próbát, hogy legyőzzem a kelt tészta-aggódásomat, ezúttal egy kis fél adagnyi fonott kaláccsal próbálkoztam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!