(kép: Nyári határ, Jászkiséren) Március 6-án múlt 3 éve hogy elindítottam az angyalgalushka-blogot. Elég sokáig gondolkodtam, belevágjak-e, fogom-e írogatni, és ha igen milyen is legyen, süteményes vagy ételes? A gasztronómia volt az egyetlen egyértelmű dolog. Aztán miért is csinálnám? Mi a célom vele? Mert mindenkinek kell egy kis hobbi. S mert oly’ sok szép inspirációt… Tovább »
3 éves az angyalgalushka-blog
(kép: Nyári határ, Jászkiséren) Március 6-án múlt 3 éve hogy elindítottam az angyalgalushka-blogot. Elég sokáig gondolkodtam, belevágjak-e, fogom-e írogatni, és ha igen milyen is legyen, süteményes vagy ételes? A gasztronómia volt az egyetlen egyértelmű dolog. Aztán miért is csinálnám? Mi a célom vele? Mert mindenkinek kell egy kis hobbi. S mert oly’ sok szép inspirációt… Tovább »

Hogy miért a Mézeskalács a “szent”? … Épp ma dagasztottam be a karácsonyi mézeskalács tésztáját, s most hagyom pihenni, Karácsony előtt pedig kisütöm. Ahogy beleillatoztam a mézeskalács-fűszerkeverék tasakjába régi emlékeket idéztem meg. Amikor -anyai-Nagymamámmal sütöttük együtt a mézeskalácsot, és díszítettük… a receptes füzetében volt egy réges-régi újságból kivett mézeses cikk… azok a képek: ITT kezdődött…
Az idei otthoni nyaralásom sajnos szűk egy napnak bizonyult, de inkább kevesebbnek mint 24 óra. S még így is áldásként éltem meg ugyanis nyár van, roskadozik a kertünk termésektől (alma, szőlő, paradicsom…), burjánzanak a fűszernövények (menta, citromfű…), és erősek a csodaszép gyümölcsfák, melyek jobbára igen szép terméssel örvendeztetnek meg bennünket. 🙂 Szóval otthon vagyok, Jászkiséren….
Emlékszem, általános iskolában mennyire szerettem a gombákról szóló tananyagot. Hogy melyik élőlény a legnagyobb a Földön? Hát a GOMBA! ,,Nem az elefánt?,, ,,A gomba, azért mert a gombafonalak a föld alatt kilométerekre is elnyúlnak.,, Azt hiszem ez volt a válasz. 🙂 S hogy sem nem állat sem nem növény (mert nem fotoszintetizál, nincs zöld színteste)….
Mai bejegyzésem dupla sütésű, mivel egy tésztából kétféle süteményt készítettem. De még mielőtt jön a recept, kicsit elkalandoznék gondolatban, ha megengeditek. 🙂 Jeles alkalom ez a bejegyzés nekem, hiszen majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt (2016. március 6-án) készítettem el ezt a Sütéses-főzéses gasztronómiai blogot, melyben a kedvenceimre fektettem a hangsúlyt, és igyekszem ezt az utat…
Július végi nyári szünetem óta nem voltam otthon sajnos, csak most, így Mindenszentekre tudtam hazajönni egy kicsit pihenni. Legközelebb már a Karácsonyt fogjuk ünnepelni.. Mint minden alkalommal, valóságos házi gasztronómiai élménysorozatban van részem, amikor hazatérek. 🙂 A sok finom, szeretettel elkészített étel, néha közös sütés-főzés, eszme-és tudáscsere az ételek világából, és beszélgetések a konyhában… mind-mind…