Régóta kerestem a -számomra- legjobb Mézeskalács-receptet. Kipróbáltam többfélét is, de valahogy nem volt az igazi egyik sem, mígnem a 4. recept bevált, s úgy tűnik nem is csak elsőre, mert a próba fél adag után egy kis idővel ismét bedagasztottam egy újabb fél adagot. Nem kőkemény, inkább amolyan omlósabb típus. Nekem ez volt a legfőbb… Tovább »
A legjobb Mézeskalács
Régóta kerestem a -számomra- legjobb Mézeskalács-receptet. Kipróbáltam többfélét is, de valahogy nem volt az igazi egyik sem, mígnem a 4. recept bevált, s úgy tűnik nem is csak elsőre, mert a próba fél adag után egy kis idővel ismét bedagasztottam egy újabb fél adagot. Nem kőkemény, inkább amolyan omlósabb típus. Nekem ez volt a legfőbb… Tovább »

Karácsonyra kaptam egy nagyon szép kis könyvet: “Mézeskalács csodaország” címmel, bizonyos Mima Sinclair mézes-receptgyűjteményét. Ezennel megtörtént a harmadik mézeskalács recept tesztelése is. Legelső mézes-bejegyzésemben Nagymamám mézesét mutattam be, majd a Nürnberg-i mézeskalács, végül ez a kis recept. Ebben a receptben van a legnagyobb zsiradékmennyiség. Nagyon illatos, aromás, és vajaz íz jellemzi ezt a tésztát, s…
Szerettem volna kipróbálni egy fűszeres, illatos mézeskalács receptet, hiszen eddig minden Ünnepen a Mama receptje van sütve, s hozzáteszem, messze az Ő receptje a legkedvesebb mézes-receptem, mivel szép emlékeket idéz fel bennem. 🙂 De még kisebb koromban kaptam Anyutól egy csodálatos könyvet, melynek címe nemes egyszerűséggel: Karácsony. Minden, ami az ünnepet megelőzi, kezdve Szent Márton-ünnepétől…
Lassan a vasárnapok rítusa lesz hogy valami új színt vigyek a hétvégémbe, hiszen ekkor van legtöbb időm valamit kisütni. A természetes kovász most “alszik” a hűtőben, de hamarosan ismét szeretnék vele sütni, csak előtte kis kitérőt teszek az élesztős -gyors- kenyerek világába. Igen, sok helyen hallani-olvasni hogy egészségtelen, de még így is sokkal “tisztább”, mint…
,,Bajor karácsonyi stollen, egy délnémet eredetű süteménykülönlegesség.,, Így volt megfogalmazva ez a zamatos és erősen fűszerezett, illatozó németföldi sütemény, és én mint ,,Német-mindenség,, szerelmes, természetesen el lettem bájolva ettől a kenyérhez hasonló süteménytől. Sokféle receptúrát olvastam róla, szinte ahány ház, annyi szokás. Sokan dúsítják kandírozott gyümölccsel, néhol mindemellett még egy marcipánrudat is belesütnek. Én idén…
Mai reggeli-ebédem a Pancs-gasztroplaccon rendszeresen megtalálható ,,Reni’s veggie world,,-os Reni finomságaiból vásárolt édes-és lila burgonya lett, naná hogy tepsiben sütve. 🙂 Beszélgettünk, és megemlítette a múltkori finom nassolnivalóját, és kedvet éreztem hogy hasonlóképpen készítsem el én is. Mivel nagyon szeretem a sült, főleg a tepsis sült burgonyát, így nem is volt kérdés, hogy tepsiben készítem…
Ha nyár, akkor paradicsom. Ajánlom hidegen és melegen is egyaránt. Ilyenkor nyáron nemcsak az otthonok, és éttermek kedvelt étel alapanyaga, hanem még az esti party-n is élvezhetjük zamatát, gondoljunk csak a jó öreg ,,Bloody Mary,,-re. Induljon az este, de előtte hűsöljünk egy remek rostos-fűszeres paradicsomlevessel, hidegen. 🙂 2 személyre kb: -8 db közepes paradicsom -házi,…
Mint ahogy írtam, nagyon sok finomság van még az édes íz mellett, sajnáltam volna kihagyni, mint például ezt a rég enni-vágyott borsópörköltet. És ha már tavasz, akkor a tészta is tavaszias színben pompázzon, így esett a választásom a színes orsótésztára. 🙂 Nagyon szeretem az őrölt édes-nemes fűszerpaprikát, és a hagymát is. Így gondoltam kiegészítem egy…