angyalgalushka

A legjobb Mézeskalács

Régóta kerestem a -számomra- legjobb Mézeskalács-receptet. Kipróbáltam többfélét is, de valahogy nem volt az igazi egyik sem, mígnem a 4. recept bevált, s úgy tűnik nem is csak elsőre, mert a próba fél adag után egy kis idővel ismét bedagasztottam egy újabb fél adagot. Nem kőkemény, inkább amolyan omlósabb típus. Nekem ez volt a legfőbb… Tovább »

Mézeskalács 3. recept

Karácsonyra kaptam egy nagyon szép kis könyvet: “Mézeskalács csodaország” címmel, bizonyos Mima Sinclair mézes-receptgyűjteményét. Ezennel megtörtént a harmadik mézeskalács recept tesztelése is. Legelső mézes-bejegyzésemben Nagymamám mézesét mutattam be, majd a Nürnberg-i mézeskalács, végül ez a kis recept. Ebben a receptben van a legnagyobb zsiradékmennyiség. Nagyon illatos, aromás, és vajaz íz jellemzi ezt a tésztát, s… Tovább »

Régi Nürnberg-i (?) mézeskalács

Szerettem volna kipróbálni egy fűszeres, illatos mézeskalács  receptet, hiszen eddig minden Ünnepen a Mama receptje van sütve, s hozzáteszem, messze az Ő receptje a legkedvesebb mézes-receptem, mivel szép emlékeket idéz fel bennem. 🙂 De még kisebb koromban kaptam Anyutól egy csodálatos könyvet, melynek címe nemes egyszerűséggel: Karácsony. Minden, ami az ünnepet megelőzi, kezdve Szent Márton-ünnepétől… Tovább »

Zöld pesztós kenyér

Lassan a vasárnapok rítusa lesz hogy valami új színt vigyek a hétvégémbe, hiszen ekkor van legtöbb időm valamit kisütni. A természetes kovász most “alszik” a hűtőben, de hamarosan ismét szeretnék vele sütni, csak előtte kis kitérőt teszek az élesztős -gyors- kenyerek világába. Igen, sok helyen hallani-olvasni hogy egészségtelen, de még így is sokkal “tisztább”, mint… Tovább »

Bajor karácsonyi stollen

,,Bajor karácsonyi stollen, egy délnémet eredetű süteménykülönlegesség.,, Így volt megfogalmazva ez a zamatos és erősen fűszerezett, illatozó németföldi sütemény, és én mint ,,Német-mindenség,, szerelmes, természetesen el lettem bájolva ettől a kenyérhez hasonló süteménytől. Sokféle receptúrát olvastam róla, szinte ahány ház, annyi szokás. Sokan dúsítják kandírozott gyümölccsel, néhol mindemellett még egy marcipánrudat is belesütnek. Én idén… Tovább »

Krumpli-különlegességek chilis-fűszeres tejfölmártogatóssal

Mai reggeli-ebédem a Pancs-gasztroplaccon rendszeresen megtalálható ,,Reni’s veggie world,,-os Reni finomságaiból vásárolt édes-és lila burgonya lett, naná hogy tepsiben sütve. 🙂 Beszélgettünk, és megemlítette a múltkori finom nassolnivalóját, és kedvet éreztem hogy hasonlóképpen készítsem el én is. Mivel nagyon szeretem a sült, főleg a tepsis sült burgonyát, így nem is volt kérdés, hogy tepsiben készítem… Tovább »

Hideg, rostos-fűszeres paradicsomleves

Ha nyár, akkor paradicsom. Ajánlom hidegen és melegen is egyaránt. Ilyenkor nyáron nemcsak az otthonok, és éttermek kedvelt étel alapanyaga, hanem még az esti party-n is élvezhetjük zamatát, gondoljunk csak a jó öreg ,,Bloody Mary,,-re. Induljon az este, de előtte hűsöljünk egy remek rostos-fűszeres paradicsomlevessel, hidegen. 🙂 2 személyre kb: -8 db közepes paradicsom -házi,… Tovább »

Borsópörkölt orsótésztával, sütőben sült karajjal és fokhagymával

Mint ahogy írtam, nagyon sok finomság van még az édes íz mellett, sajnáltam volna kihagyni, mint például ezt a rég enni-vágyott borsópörköltet. És ha már tavasz, akkor a tészta is tavaszias színben pompázzon, így esett a választásom a színes orsótésztára. 🙂 Nagyon szeretem az őrölt édes-nemes fűszerpaprikát, és a hagymát is. Így gondoltam kiegészítem egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!