angyalgalushka

Krumplistészta, egyszerű de nagyszerű

Krumplistészta. Az örök klasszikus. De milyen finom is, laktató, nemes egyszerűsége miatt kedvelem annyira. Régen szinte mindig krumplistésztát főztem, amikor kellett valami gyors, de házi főtt étel. 🙂 Mindig bevált, és nem csak hónap végén. Igaz a fotó nem a legszebbre sikerült, de az íz, és a régi stílusú fodros nagykocka-tészta egy kis savanyú uborkával… Tovább »

Újra a Pancs gasztroplacc-on, adventi piaclátogatás

Ma van Advent első vasárnapja, ami természetesen nem maradhat egy kis Pancs gasztropiac nélkül. 🙂 Természetesen belebotlottam az ismerős piacos arcokon kívül a karácsonyi ajándékokba is, amiket haza fogok vinni Jászkisérre. Már máskor is előfordult hogy egyedi ajándékot találtam, emlékszem, egy szép kis üvegben rózsalekvár volt, először láttam ennyire extrém dolgot a bolti polcon. A… Tovább »

Márványkuglóf, egy klasszikus finomság

Ma márványkuglófot sütöttem, ez volt a vasárnapi desszert nálunk. 🙂 Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, hiszen annyiféle recept elérhető az interneten, a különböző süteményes könyveken át egészen a megsárgult nagymama-féle receptesfüzetekig, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább tetsző receptúrát. Én is szintén kutattam erre-arra, és ezen receptúra fogott meg leginkább. Egyszerű kelt tésztás recept,… Tovább »

Őszi sajt-és gyümölcstál

Bár a nappalok még viszonylag melegek, az éjjelek már egyre hűvösebbek, azt hiszem kijelenthetjük, hogy beköszöntött az Ősz, elhozván az őszi természeti kincseket, melyeket akár a tányérunkon látunk szívesen, akár a lakás, erkély, esetleg majd téliesítendő kertrészlet egyedi, színpompás díszeként is alkalmazhatunk, pl.: a különféle dísztököket, tobozokat, egyéb őszi terméseket. Ha Ősz, akkor szüretek, szüreti… Tovább »

Nyári kedvenceink, a gyümölcskosárkák

Régi és új. Porhanyós, omlós tészta és zamatos gyümölcs. No és egy kis krém, mert krémesen édes az Élet. Mi az? természetesen a gyümölcskosárkák, melyekre emlékezhetünk még Nagymamáink idejéből is, amikor látogatóba mentünk vidékre… vagy éppen a városba. Szerintem ez a sütemény igencsak ízletes, küllemére tekintve franciás eleganciával bíró kecses kis kompozíció. Jó enni, jó… Tovább »

Első fonott kalácsom

Mindig is tartottam a kelt tésztáktól, de az első aranygaluska sikere után azt hittem végre sikerült legyőznöm eme fóbiámat. Hát nem! Valamiért tartok attól, hogy nem indul el az élesztő, nem kel meg a kidolgozott tészta. De ma ismét tettem egy próbát, hogy legyőzzem a kelt tészta-aggódásomat, ezúttal egy kis fél adagnyi fonott kaláccsal próbálkoztam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!