angyalgalushka

Epres-csokis kalácspuding

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy kalács-betegségben szenvedek. Elég sokszor gyakorlom itthon is, és munkahelyen is napi szinten kalács-tésztával dolgozom, igaz az arányok eltérőek. 🙂 A szabályok is majdnem megegyeznek.  Ez a recept egy igazi “nagyágyú” mert olyan krémes, édes, gyümölcsös, és ugye tudjuk, hogy maga a kelt tészta sem az egyszerűen emészthetőek közé tartozik, avagy… Tovább »

Nyári kedvenceink, a gyümölcskosárkák

Régi és új. Porhanyós, omlós tészta és zamatos gyümölcs. No és egy kis krém, mert krémesen édes az Élet. Mi az? természetesen a gyümölcskosárkák, melyekre emlékezhetünk még Nagymamáink idejéből is, amikor látogatóba mentünk vidékre… vagy éppen a városba. Szerintem ez a sütemény igencsak ízletes, küllemére tekintve franciás eleganciával bíró kecses kis kompozíció. Jó enni, jó… Tovább »

Eper és speck sonka: egy különleges szerelem

Mint derült égből a villámcsapás – tavasz módra, úgy sújtott le a szerelem az eperre és a speck sonkaszeletre. Szép friss salátaágyon, kis paradicsom gerezdek közt megpihenve várták be sorsukat. 🙂 -1-2 marék salátakeverék -3 szelet speck sonka, kisebb darabokra szakítva -1 kisebb paradicsom, cikkekre vágva -1-2 szem szebb eper, cikkekre vágva Nem gondoltam volna… Tovább »

Sült oldalas vajas-borsos burgonyapürével és eperkompóttal

Imádon a sült húst. És pont. Az oldalassal már régóta kacérkodtam, de most úgy döntöttem, veszek egy jó kilóval. Köretként ismerőseim azt tanácsolták, hogy a burgonya az szinte mindenféle sülthöz illik, hát gondoltam legyen hagymás tört burgonya. Aztán jött a harmadik kérdés, a savanyúság, vagy kompót… És hát ha már itt a tavasz, gondoltam miért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!