angyalgalushka

Kakaós pöffeteg keksz

  Nem kertelek, nem keresem a szavakat, nem fogok ömlengeni. Egyszerűen szuper ez a keksz. Nemcsak külcsínre, de ízre is, textúrájára tekintve is maga tökéletesség. Oly sok recept lelhető fenn az interneten róla, s már én sem tudom honnan írtam ki, de ezt feltétlenül ki kell próbálnia annak, aki egy gyors, látványos, és nem utolsó… Tovább »

Csicsókás-újhagymás pogácsa

  Ma “idegen tollal ékeskedem”, ugyanis Anyukám sütötte csicsókás-újhagymás pogácsát jegyzek le a receptgyűjteményembe. 🙂 Igazán érdekes ez a gumós termés, ami külsejében leginkább a krumplihoz hasonlít nekem, mégis más, édesebb fehérebb húsú, megfőzve szinte krémes. Jól használható a diétás ételeknél, hiszen kevesebb keményítőt tartalmaz mint a krumpli, emellett rosttartalma is magasabb, így kedvez az… Tovább »

Estike avagy cukorpogácsa avagy cukor bodag

Ez a kedves nevű aprósütemény egy régi édesség a Jászságból, de bárhonnan is származzék eredetileg, olyan egyszerű… és pont az egyszerűsége miatt lehet oly’ könnyen elrontani. Olvastam valahol hogy Éjjeli kisasszony-nak is hívják, hát ez igazán aranyos, méltó név ehhez az egyszerű, de törékeny kis aprósüteményhez. 🙂 Csak 3 hozzávaló kell, és egy óra hossznyi… Tovább »

Rozs-mézeskalács

Ó de nagyon régi feltevés is volt számomra, vajon milyen is lehet a mézeskalács rozslisztből!? Úgy hallottam egy ismerőstől, hogy a mézes az eredetileg is rozsos lenne… na de nem számít, mézeskalács próbája az evés. A szokásos receptet most 60% világos rozsliszttel készítettem, először próbaként, mert a teljeskiőrlésű rozslisztet nem mertem még kipróbálni, úgy hogy… Tovább »

Mogyorós csók ganache-töltelékkel

Mogyorós csók… Óh, de nagyon szeretem ezt a mogyorós kis “rágcsálós” aprósüteményt. Közelednek az Ünnepek, időben el kell kezdeni tervezni a tálalni való finomságokat. Ez a kis mogyorós-habos csókocska tökéletes akár kínálni, akár ajándéknak sem utolsó, szépen csomagolva. Boltban szoktam még látni ezt a “retró” édességet, s régóta terveztem hogy magam is elkészítsem. Hát kenterbe… Tovább »

Nutellotti, egy falat olasz ékszer

Ezek az olaszok tudnak valamit… Kóstolt már ennél egyszerűbb kekszet/aprósütit Bárki is? Tökéletesen igaz a mondás, hogy “a kevesebb néha több“: összesen 3 összetevőből áll ez a falatnyi elegancia: tojás, liszt és -természetesen a nevéből is kiderül- Nutella. Mint a legtöbb aprósütemény ez is egyszerű szépségével vett le a lábamról, majd következett a kóstolás: szerelem… Tovább »

Amaretti, az olaszok habcsókja

Rég szerettem volna kipróbálni ezt a tojásfehérje-alapú, mandulás csókot, kerestem a tökéletes receptet, melynek szép hazája nem más, mint Olaszország. Boltokban -legalábbis nálunk- nem is igazán kapni, ellenben a minőségi kulináris üzletekben biztos sikerrel járunk, ha ezt a finomságot keressük, s nem utolsó sorban jobbfajta kávéházakban -ahol adnak valamilyen fajta kis kekszet és mentes ásványvizet,… Tovább »

Mennyei Vaníliás kiflik

Tegnap sütöttem ezt az aprósüteményt, amelynek szerintem mindenki ismerheti számos fajtáját. Ez itt most éppen egy Dr. Oetkeres recept, melyet a vanillincukros papírtasak hátulján olvastam. Kedvem volt kipróbálni, de jól is tettem!!! 🙂 Az eredmény egy mennyei mandulás-vaníliás klasszikus aprósütemény lett, melyre igazak az elméletek, miszerint többnaposan a legfinomabbak. Ez még csak 2 napos, de… Tovább »

Mandulás keksz aszalt meggyel

Munkában annyit gyártok kekszeket mostanában, hogy ide is kellett egy receptet hoznom. A kekszek nem csak finomak, hanem nagyon divatosak is, reggeli kávé-tea, vagy épp a délutánikhoz egyaránt el lehet rágcsálni pár szem kekszet. Könnyen elkészíthetők, így kezdő sütni vágyók is bátran süthetik, az eredmény garantáltan szuper lesz. Manapság annyi féle-fajta-ízesítésű-díszítésű kekszrecepteket lehet elérni az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!