angyalgalushka

Kókuszos-áfonyás keksz

 

Sütöttem egy kis nyarat idéző ízvilágot ezen a borongós tavaszi szombaton. Gondolkodtam hogy mit is lehetne ropogtatni a kávé, tea mellé, s végül erre a kekszre esett a választásom. Rég sütöttem kekszet, pedig szeretem az egyszerűségük miatt, és amúgy is nagyon szeretem a ropogós édes kis sütiket, s nem mellékesen egy kis jókedvet csomagolhatok útravalónak a munkába menet- vagy jövet oly jó ropogtatni a HÉV-járaton, miközben nézem a fákat.  Imádom a kókuszt: fotón, sütiben, fagyiban, italban egyszóval kedvenc, főleg tavasz idején, amikor közeledik a kókuszi évszak, a nyár. 🙂 

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg aszalt áfonya
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 1 citrom leve

A kókuszreszeléket száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, a vajat a cukorral kihabosítjuk. A vajas részhez hozzáadjuk a többi kimért alapanyagot, és jól kidolgozzuk. Kicsit pihentetjük a tésztát (elég a konyhapulton is), majd diónyi darabokat csípünk belőle, kigömbölyítjük, majd kicsit ellapítjuk, és sütőpapírozott tepsibe rakosgatjuk kis helyet hagyva egymás között. Kb. 175 fokon addig sütöm, míg a széle aranyszínű nem lesz. Ilyenkor már illatozik is erősen, figyeljünk rá, nehogy megégjenek. 

A kihűlt kekszeket szép kis dobozba, fémdobozba rakjuk, így sokáig megőrzik eltarthatóságukat. Ajándéknak is remek ötlet. 

Kellemes sütögetést!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!