Múltkor, amikor ismét hazamentem Jászkisérre EZ a szép túrós-pudingos, saját kertből szedett tavaszi virágos torta várt otthon, ismét egy Anyu-féle sütemény. (Egyszer emlékeim szerint már írtam erről a tortáról, de ez olyan szép lett, hogy muszáj neki egy új bejegyzést szentelnem. 🙂 A virágoknak pedig semleges-salátára emlékeztető íze van, érdekes, ahogy pattan a fogunk alatt, és keveredik az édes ízzel. Igazi házias, otthonos érzést keltő ez a torta.
- Piskóta 5 tojásból, kisebb edényben sütve, majd kifaragva
- 1 csomag Dr.Oetker vaníliás főzős pudingpor
- 25 dkg túró
- ízlés szerint:cukor, citromhéj, vaníliás cukor, mazsola
- laponként vékony baracklekvár
- ehető virágok a kertből
Piskótát a szokásos (ki-ki hogyan készíti) módon elkészítjük, majd megfőzzük a pudingot a tasakon levő utasítás szerint, végül ha kihűlt, elkeverjük a túróval és a többi ízesítő-illatosító hozzávalóval. Betöltjük a tortát: először kis lekvár, majd egy kis krém. Végül befedjük krémmel az egészet, és díszítjük a megmosott szép kis virágainkkal. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Kellemes sütögetést 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: