angyalgalushka

Tavaszi virágos pudingos túrótorta

 

 

Múltkor, amikor ismét hazamentem Jászkisérre EZ a szép túrós-pudingos, saját kertből szedett tavaszi virágos torta várt otthon, ismét egy Anyu-féle sütemény. (Egyszer emlékeim szerint már írtam erről a tortáról, de ez olyan szép lett, hogy muszáj neki egy új bejegyzést szentelnem. 🙂 A virágoknak pedig semleges-salátára emlékeztető íze van, érdekes, ahogy pattan a fogunk alatt, és keveredik az édes ízzel. Igazi házias, otthonos érzést keltő ez a torta. 

  • Piskóta 5 tojásból, kisebb edényben sütve, majd kifaragva
  • 1 csomag Dr.Oetker vaníliás főzős pudingpor
  • 25 dkg túró
  • ízlés szerint:cukor, citromhéj, vaníliás cukor, mazsola
  • laponként vékony baracklekvár
  • ehető virágok a kertből

Piskótát a szokásos (ki-ki hogyan készíti) módon elkészítjük, majd megfőzzük a pudingot a tasakon levő utasítás szerint, végül ha kihűlt, elkeverjük a túróval és a többi ízesítő-illatosító hozzávalóval. Betöltjük a tortát: először kis lekvár, majd egy kis krém. Végül befedjük krémmel az egészet, és díszítjük a megmosott szép kis virágainkkal. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Kellemes sütögetést 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!