Kánikula van, nyár van, mégis bekapcsolom a sütőt ehhez a szuper egyszerű, könnyed nyárias ételhez. Szeretem a gyorsan összeállítható ételeket, s a sült húsok pont ilyenek, DE azért sokszor azon kapom magam hogy rakosgatom-rendezgetem a tepsiben a hús körül a köretet, zöldségeket, gyümölcsöket. Imádom összesütni a körettel a húst, olyan jó, amikor az édes gyümölcs átveszi a mellette levő dolgok zamatát és illatát. 🙂
Vettem ma egy hatalmas csokor cserepes bazsalikomot, róla csipegettem a friss fűszerleveleket. Remélem minél tovább tudom életben tartani itt a konyhaablak alatt. 🙂
- 3 db csirkemell
- 2 db vizes mozzarella
- 3-3 nagyobb bazsalikom levél
- 1 db nagyobb paradicsom
- pici olaj, (a húsok alá, és meglocsolni) só, frissen őrölt borskeverék
- köretként: én most tepsis sült krumplival tálaltam
Egyszerűen félbevágtam, bevágtam (úgy, hogy a hús azért tartson, mint egy szendvics) a csirkemelleket, beleraktam a bazsalikom leveleket, belekarikáztam a mozzarellát és a paradicsomot, hústűkkel összetűztem őket hogy ki ne potyogjon a töltelék, végül előmelegített sütőben készre sütöttem. Köretként a kisülő sajtos-olajos-húslében sült krumplit adtam, sóztam és frissen őrölt színes borssal fűszereztem.
Klassz diétás ebéd vagy vacsora válhat belőle ha friss salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: