angyalgalushka

Répás-brokkolis rakott krumpli…

…avagy nevezzük inkább egyszerűen ,,csak  tepsis egytál ételnek,,. 🙂 Imádom az egyszerű ,,összevágom, tepsibe rakosgatom, és megsütöm,, – ételeket, amilyen egyszerűek, legalább annyira finomak. 

A rakott krumplit szerettem volna kicsit felzöldségezni, nyáriasítani, így jutott eszembe hogy répával és brokkolival milyen klassz nyárindító egytálételt is lehetne készíteni. Most annyira klasszul megsültek a kolbászkarikák is, szinte mind ropogósra, s az elmaradhatatlan borsozás sem maradt el, főleg mióta vettem egy színes-bors őrlő malmot, mindenre tekerek egy jó adagot. Nagyon szeretem az illatát, színeit, kellemes leheletnyi csípősségét. 

Konkrét receptem nincs hozzá, csak:

  • Krumpli
  • Brokkoli
  • Répa 
  • Tojás
  • Kolbász
  • Tejföl
  • pici só, és a színes bors

Krumplit megmosom, hámozom, megfelezem, majd a brokkolit is megmosom, rózsáira szedem. Répával is ugyanígy járok el. Feltettem főzni annyi vízben hogy szinte ellepje, sóztam. 

Közben megfőtt a tojás is egy másik edényben. Amikor a zöldségek és a tojások megfőttek, leöntöttem a vizet róluk, majd a tojást megpucoltam, kolbászt elkarikáztam. 

Közepes fokozatra állítottam a sütőt, előmelegítettem. Miközben melegedett a sütő, szépen egy kisütőpapírozott tepsibe szeleteltem tejföl és a bors kivételével ugye, az összes hozzávalót: szépen egymásra rá: krumpli-brokkoli-répa-tojás-kolbász, majd ismét krumpli-brokkoli-répa-tojás-kolbász, és a rétegezést krumplival zártam. Erre terítettem szét egy kis pohár tejfölt, s mehet is a sütőbe egy jó 15-20 percre. 🙂

Tálalásnál össze-vissza borult persze de nem zavart, tejfölt tettem  tetejére, és frissen őrölt borskeverékkel díszítettem. 🙂

 

Jó étvágyat, kellemes nyárelőt kívánok 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!