Muffinra vágytam már egy ideje, talán mert ismét sok fotót nézegettem az első számú mindenes-ötletoldalon, a Pinteresten. 🙂 Ez a recept tökéletes minden nemében, a végeredményt pedig önmagában vagy felcsinosítva cupcake-ké is varázsolhatjuk, így adva eleganciát és egyediséget az amúgy is méltán divatos süteménynek. Többféle változatban készíthetjük a muffinokat, annyira szuper; gyümölcsöket a tésztába dobálva, vagy kandírozott gyümölcsöket, esetleg mogyorókrémet tölthetünk bele akár a tésztába (amikor a muffinsütőbe helyezett kapszlikba adagoljuk a tésztát, majd egy kis kanál mogyorókrém, majd megint tészta), vagy a kisült tésztát kihörzsöljük (lyukat fúrunk a közepébe, ezt töltjük a tetszőleges krémmel, majd felstuffoljuk)…. a lehetőségek tárháza végtelen.
Ráadásul megjelentek az interneten a sós változatok is, reggeli-változatok is: sonkával-tojással-hagymásan, stb. 🙂
A sós muffinok azért szerintem megosztóak, hiszen a muffinról szinte mindenkinek az édes, és a cupcake-változat jut az eszébe, így következzen ez a tripla csokis bűvölet, összesen 19 darab kis süteményre:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg kristály cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg felaprított tejcsokoládé
- 5 dkg felaprított fehércsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1,6 dl tej
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Cukrot a tojással fehéredésig verem, majd hozzáadom a tejet és a felolvasztott vajat. Elkeverem. Egy külön tálban összemérem a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, kakaót és a vaníliás cukrot. Összeforgatom, majd beleforgatom a felaprított tej-és fehércsokit. A lisztes részt szépen hozzáadagolom a tojásos-vajas részhez, egy kanállal jól eldolgozom, majd a muffinkapszlikkal kibélelt sütőformát kb. 3/4-ig töltöm a masszával. Előmelegítetett sütőben kb. 170 fokon kisütjük.
Jó sütögetést, jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: