Imádom a vegyes zöldséglevest kolbásszal. Ilyen télies időben kimondottan vágyom a jó, ízletes forró “erőlevesekre”, így gyakran a fazékba kerül egy kazalnyi zöldség, és egy kisebb karikákra vágott kolbász. Október végén pedig megkezdődik az igazi téli varázs számomra, és ennek egyik fő egészségforrása a savanyított káposzta. Még ezt is belefőzöm a levesbe ha úgy adódik kedvem, s így egy plusz egészség-bombát robbantok bele a levesbe. Itthon csak én szeretem, savanykás karaktere miatt. De oly’ jó szürcsölni enni-inni ezt a levest és belőle a zöldségeket, miközben téli szél süvít odakinn… 🙂
Hozzávalók:
kb. 15 dkg kolbász -elkarikázva, 1 marék savanyított káposzta, 1 db krumpli, 2 fehérrépa, 1 nagy karalábé, 3 db sárgarépa, 2 db kisebb vöröshagyma, egy darabka zellergumó, 1 db kisebb cukkini, petrezselyem, só, őrölt fekete bors, őrölt kömény.
Zöldségeket elkockázzuk-karikázzuk, kolbászt is, és csak úgy hozzáteszem a káposztát, majd felöltöm vízzel, hogy ellepje ezt az egész mindenséget, majd felteszem főni. Sózom-fűszerezem, és míg puhára nem főttek a zöldségek, addig lassú tűzön néha belekavargatva főzöm. MENNYEI 🙂
Friss kenyérrel pedig egyszerűen szavakba nem foglalható, laktató, egyszerű télies meleg étel.
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: