angyalgalushka

Őszies étcsokoládé tallérok

Nagyon-nagyon szeretem a csokoládét, de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül, és néha kedvem támad ügyeskedni ezzel a különlegesen szép és elegáns, titokzatos “anyaggal” , habár igen kényes, nem könnyű jól kikészíteni -főleg itthoni, egyszerű körülmények közt- a csokit. Én táblás csokit vettem még eddig, és ezt próbáltam temperálni, azaz kikészíteni, “edzeni” a csokit, hogy lehetőségeim szerint minél fényesebb és roppanósabb legyen. Természetesen a maghőmérőm is felmondta a szolgálatot így első méregetős csokizásomon, s csak “találomra” tudtam mérni a hőfokát, hiszen a temperálás lényege, hogy a megolvasztott csokoládét folyamatosan mozgatva hűtés-melegítés hatására válik fényessé és roppanóssá. Én most a gőzfürdőről levettem, kevergettem, majd visszatettem, ismét levettem jól elkevertem… így próbáltam a hőfokkal játszadozni. 🙂 Fényes mondjuk nem lett, de elharapva pattanó, élesebb hangot adott ki, ami nekem azt súgta, hogy mégiscsak jó úton haladok.

Hajj… hát ez nem is olyan egyszerű, az interneten olvasott készítést otthon imitálni… De mindenképp érdemes vele próbálkozni, magunk, és szeretteink, barátaink örömére hiszen az eredmény így is nagyon finom lesz. 🙂

100 g-os étcsokit használtam, ez kb.: 52%-os volt, de szeretnék magasabb kakaótartalmút is kipróbálni, úgyis hamarosan jönnek ismét az Ünnepek. Az ízesítés-díszítés pedig Mindenki ízlésére van bízva, hogy fűszerezi, szórja, rakosgatja ki aszalt -és kandírozott gyümölcsökkel, olajos magvakkal, apró cukrokkal, kis kekszekkel… stb., én most aszalt fekete cseresznyét, diót, és őrölt gyömbért választottam, a közelgő őszre való tekintettel. 🙂 

 

     

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!