Ez a bejegyzés igazán különleges számomra, mert e héten ünnepeltem a születésnapomat. A számok igazán különlegesen állnak egybe, hiszen augusztus 3-án lettem 33 éves, és idén lesz a 3. Kenyérlelke fesztivál is, melyre remélem lesz alkalmam idén már menni végre. 🙂
De előbb egy történetet szeretnék elmesélni, eme számomra különleges alkalomból: Mi alapján jött az “angyalgalushka” blognév, mely lassan kezd eggyé válni velem.
2016. március 6-án egy szép vasárnapi napon született meg az angyalgalushka-blog, melynek nevén rettentő sokat gondolkoztam, mígnem egy szerdai napon a piacon, ahol dolgoztam egy séffel, betért hozzánk egy idős Hölgy, és érdeklődött tőlünk miközben olvasta az étlapot, mondjuk már meg mi az az angyalgaluska?? Én meglepődve fordultam a séfhez: “..mi árulunk angyalgaluskát???…” Végül kiderült, hogy a vendég a neves diós süteményt olvasta félre. Így született meg az alap, és az a “h”-betű pedig Nanushka magyar divattervezőnő neve utáni ihletés. Így született meg az : angyalgalushka. 🙂
Bevallom, néha eszembe jut, hogy ki kellene ötleni egy saját egyedi receptet a névhez… Talán egyszer az angyalgalushka-receptjét fogom megörökíteni az utókornak. 🙂
Születésnapom alkalmából pedig egy könnyed, nyári túrós-gyümölcsös kevert süteményreceptet hoztam, ha van kedvetek, készítsétek el, remek ízletes kis könnyed ízvilág. 🙂
Recept egy 35,5 x 23,5 cm-es tepsihez:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 17,5 dkg natúr joghurt
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csom. sütőpor
- 1 csom. vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- gyümölcsök ízlés szerint, nálam: őszibarack, szőlő, és szeder
Szőlőszemeket félbevágtam, őszibarackot vékony cikkekre. A tojást kikevertem a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Hozzáadtam az olajat és a joghurtot, és simára kevertem az elegyet a túróval. Végül az egészhez hozzákevertem a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibéleltem a tepsit, beleöntöttem a masszát, és elsimítottam. Legvégül a gyümölcsöket tetszőlegesen belerakosgattam a masszába, és kb. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütöttem (25-30 perc). Miután kihűlt, felszeleteltem és tálaltam. Nagyon édes sütemény, de aki igazán édes szájú, megszórhatja porcukorral, fogyaszthatja tejszínhabbal, lekvárral, fagylalttal… 🙂
Jó étvágyat kívánok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: