Ma klasszikus fasírtot készítettem, de nem szerettem volna semmiféle krumplival most, hanem könnyed nyári gyümölcsöket álmodtam meg mellé. 🙂 Ilyenkor szeretek a húsételhez, ami nehezebben emészthető ugye, valami könnyed, friss salátát fogyasztani. És ha már nyár van, akkor csakis kizárólag zamatos, lédús dinnye. 🙂 A fasírt pedig, egy szuper receptet találtam, majdnem ugyanolyan, mint otthon: valódi hazai íz. Eltéveszthetetlen, de azért nem árt odafigyelni sütésnél, mert könnyen megpirul.
- 70 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 db szikkadt zsemle
- só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
- zsemlemorzsa
- étolaj, vagy zsír
Először a hagymát felaprítom, és kevéske olajon megpirítom. Belekeverem a darált húsba, majd hozzáadom a tojásokat, a reszelt fokhagymát, az előzőleg vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, majd sózom és fűszerezem, és mindent egyszerűen összegyúrok. Enyhén vizes kézzel tetszőleges adagokat készítek. (Én most kisebbeket, és laposabb fasírtokat szerettem volna.) Zsemlemorzsában megforgatom őket, majd forró olajban/zsírban készre sütöm mindkét oldalát a korongoknak/adagoknak. 🙂
A nyári gyümölcskörethez pedig tetszőlegesen daraboltam a következőket: görögdinnyét, sárgadinnyét, és őszibarackot. Tálaltam, és már fogyasztottuk is. 🙂
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: