angyalgalushka

Epres-csokis kalácspuding

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy kalács-betegségben szenvedek. Elég sokszor gyakorlom itthon is, és munkahelyen is napi szinten kalács-tésztával dolgozom, igaz az arányok eltérőek. 🙂 A szabályok is majdnem megegyeznek. 

Ez a recept egy igazi “nagyágyú” mert olyan krémes, édes, gyümölcsös, és ugye tudjuk, hogy maga a kelt tészta sem az egyszerűen emészthetőek közé tartozik, avagy “nehéz” sütemény. 🙂 -Imádom.

 

Recept egy kis alakú tepsihez:

  • 50 dkg kalács (felszeletelt, szikkasztott)
  • 2 marék eper, plusz díszíteni
  • 6 dl tej
  • 2,5 dl tejszín (30%-)
  • 3 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • (vaj a tepsi kikenéséhez -elhagyható, ha ki sütő-papírozzuk)

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belerakosgatjuk jó szorosan a kalácsszeleteket. A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokit.

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd lassan de folyamatosan keverve hozzáöntjük a csokis-tejszínes tejet. Elkeverjük, és egy klassz krémesen lágy, de folyékony sűrűbb csokis levet kapunk.

Ezt a levet a kalácsra szépen egy merőkanál segítségével rámerjük, majd az előzőleg megmosott és felkockázott eperdarabokat rárakosgatjuk.

 25 percig sütjük. Ha kész a sütemény, várjuk meg míg langyosra hűl, és már tálalhatjuk is. 🙂 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!