angyalgalushka

Kolbászos káposztaleves

Viszonylag régen írtam már a blogba, mert most minden gondolatom ,,jövővel,, van tele, és azt hiszem megtaláltam a nagy szerelmet, remélem végre ,,lehorgonyzok mellette,, ez pedig: a kenyér (és a kalács). Az igazi, házi, régifajta, Kovászos Kenyér (és a szép, foszlós Kalács).

Eddigi bejegyzéseim végig az útkeresésről szólnak, nem tagadom, de igazán örömteli és finom ,,útról,, van szó. De a Kenyérhez, és az édes változatához, a Kalácshoz egy igazán mély érzelem kezdett el fűzni. Meglátjuk mit tudok kihozni belőlük..

De természetesen addig is enni kell, és hogy bírjam a tanulást a munkát, egy igazán tápláló, tavaszi-átmeneti levest választottam ma, hiszen volt még egy darab káposztám a mélyhűtőben, hát rajta, legyen belőle káposztaleves, és koronázzuk meg az ízeket egy darabka otthonról hozott, házi, saját kolbásszal. 🙂 Olyan zamata és színe, zsírossága lett tőle hogy ha tehetem, és éppen levest főzök, biztosan teszek bele egy kis kolbászt.

A recept saját, ízlésemnek megfelelően csak ,,összedobáltam,, és összefőztem a hozzávalókat, és az eredmény, egy mennyei, laktató, tésztát nem is igénylő -Leves lett. Mellé akár egy kis sütemény, és kész is a vasárnapi ebéd. 🙂

  • egy kisebb fél darab káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 db kisebb krumpli
  • kb. 15 cm házi kolbász
  • 1 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint, én mondjuk imádom)
  • petrezselyem zöldje (én szárítottat használtam éppen)

Egy lábasban a vizet feltettem főzni, és megsóztam. Amíg fől, a répát és a krumplit felkockáztam, a hagymát felcikkeztem, a paradicsomot felnegyedeltem, és a kolbászt összedaraboltam, tördeltem kézzel (elég töredezős a miénk), paradicsomot is felnegyedeltem, végül a káposztát leveleire szedtem, és kisebb darabokra vágtam.

Ha felforrt a víz, a fűszerek kivételével minden hozzávalót beletettem, majd egy picit vártam, és úgy tettem bele a fűszereket. Így, kevergetve közepes lángon addig főztem, míg a krumpli és a répa meg nem puhult.

Jó étvágyat 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!