Már egy ideje szerettem volna elkészíteni ezt a szintén egyszerű, de nagyszerű ételt, ami ráadásul személyes nagy-nagy kedvencem, mivel imádom a lepirított, jó ízes-borsos káposztát. És tésztának pedig itt is a fodros nagykockára esett a választásom, hiszen emlékeim szerint is ilyenből készül(t) Otthon.
A piacon vettem egy kis fej káposztát, ami kb. 1,1 kg volt, és nagyjából a felét készítettem el az ételhez, míg a másik fele ment a fagyasztóba, mivel nem dobok ki ha lehet ennivalót, és tökéletes lesz az még pl. egy jó káposztás leveshez is akár. 🙂
-Kb. fél kg káposzta
-só és őrölt fekete bors (ízlés szerint)
-2-3 kanál zsír, vagy vaj (esetleg olaj)
-3 marék fodros nagykocka tészta
-kevés olaj a tészta vizéhez
Mivel a reszelőm gyalu-részén meglehetősen nehézkesen tudtam volna lereszelni a káposztát, így csak simán egy jó éles késsen csíkokra vágtam, és még volt a hűtőben kacsazsírom, így azon kezdtem el pirítani. Amikor összeesett félig, sóztam és borsoztam, majd ezután sűrűn kevergetve készre pároltam-pirítottam.
A tésztát pedig (kb. 3 marékkal) feltettem főzni sós-olajos vízben, mert így nem annyira ragad össze a tészta. Amikor minden elkészült, a tésztát csak összekevertem a káposztával, és már ebédeltem is. 🙂
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: