A február elején meglátogatott Pancs-gasztroplacc-on szerzett Dabasi csirke volt az aznapi vasárnapi ebédünk, melyből mennyei sültet, és természetesen húslevest készítettem. Aki megbízható helyről szeretne igazi boldog pipit, ne habozzon, keresse Őket vasárnaponként a fent említett piacon.
Én személy szerint akkora kakaskát kaptam, hogy alig győztem hazáig cipelni. Igen, kiskakas volt. 🙂 Finom fiatal, zsenge husival, de alakra már serdülő, mert akkora combocskái és szárnyacskái voltak, hogy csak na. 🙂 ÉS az a mindent fölülmúló aranysárga bőre… végre egy igazi, ropogós csirkecombot ehettem. 🙂
Pont mint anno otthon, a Nagymamám pipijei.
Egy nagyobb fazékba vizet engedtem, sóztam-borsoztam, és ebbe tettem bele a pipi felét (mert máskor is szeretnék enni, és két személyre a feléből főzni bőven elég volt, a másik fele ment a fagyasztóba), és elkezdtem főzni.
Amíg főtt a pipi, addig meghámoztam a zöldségeket, és eldaraboltam: 1 1/2 répát, 1/4 gumó zellert, 1 fél csokor petrezselymet leveleire szedegettem, 1 fehérrépát/petrezselyemgyökeret, 1 közepes karalábét, és 1 fej vöröshagymát negyedeltem el. Ez mind ment a csirke mellé, majd lassú tűzön, félrecsúsztatott fedő alatt 2 óra hosszat főztem, míg a hús csontról foszlós nem lett.
Végül tálaltam.
Jó étvágyat. 🙂
Dabasi csirke:
https://www.facebook.com/dabasicsirke/?fref=ts
Pancs – gasztroplacc:
https://www.facebook.com/gasztroplacc/?fref=ts
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: