Tegnap sütöttem ezt az aprósüteményt, amelynek szerintem mindenki ismerheti számos fajtáját. Ez itt most éppen egy Dr. Oetkeres recept, melyet a vanillincukros papírtasak hátulján olvastam. Kedvem volt kipróbálni, de jól is tettem!!! 🙂
Az eredmény egy mennyei mandulás-vaníliás klasszikus aprósütemény lett, melyre igazak az elméletek, miszerint többnaposan a legfinomabbak. Ez még csak 2 napos, de beleszerettem, első gyúrásra. 🙂
Recept, melyből kb. 43 db kis kifli jön ki, persze attól is függ, ki milyen vastagra sodorja ki a tésztát.
-250 g liszt
-1 késhegynyi sütőpor
-125 g cukor
-1 tasak vanillin cukor vagy vaníliás cukor
-2 tojássárgája
-200 g lágy vaj
-125 g őrölt mandula vagy dió
-díszítésképp: porcukorral kevert vanillin cukor vagy vaníliás cukor
(Én ,,sima,, porcukorral díszítettem. Úgy is első osztályú lett.)
Minden hozzávalót összegyúrunk egynemű, szép tésztává, majd ujjnyi vastagságú hengereket formázunk belőle, melyeket 4-5 cm hosszú darabokra vágunk. Végeiket kissé elvékonyítva kifli-alakban meghajlítjuk, és sütőpapírozott tepsiben addig sütjük, míg a kiflicsücsköknek picit arany színük nem lesz.
Én a kihűlt kifliket szitáltam meg a porcukorral, de aki még édesebben szereti, még melegében szitálja le porcukorral, majd kihűlés után is.
Jó étvágyat. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: