Munkában annyit gyártok kekszeket mostanában, hogy ide is kellett egy receptet hoznom. A kekszek nem csak finomak, hanem nagyon divatosak is, reggeli kávé-tea, vagy épp a délutánikhoz egyaránt el lehet rágcsálni pár szem kekszet. Könnyen elkészíthetők, így kezdő sütni vágyók is bátran süthetik, az eredmény garantáltan szuper lesz.
Manapság annyi féle-fajta-ízesítésű-díszítésű kekszrecepteket lehet elérni az Internet segítségével, hogy akár egy kisebb boltot is meg lehet tölteni finom, ízletes, ropogós kis csodákkal. 🙂
Ez a recept pedig annyira finom, hogy Mindenkinek ki kellene egyszer próbálnia. Én rögtön dupla adagot sütöttem, mert tudtam, hogy a mandula és az aszalt meggy miatt egy nem lehet elég. Így is lett. 🙂
A receptet egy adagra írom, ahogyan én is olvastam:
-10 dkg liszt
-8 dkg őrölt mandula
-5 dkg aszalt meggy
-5 dkg cukor (lehet nádcukor is 🙂 )
-10 dkg vaj
-1 tojás
-1/4 tk őrölt fahéj
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az őrölt mandulával, a meggyel, és a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukros vajhoz adjuk, elkeverjük, majd a lisztes keveréket is. Összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel diónyi golyókat csípünk a tésztából, belehelyezzük a sütőpapírozott tepsibe, és ellapítjuk.
180 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, míg a széle elkezd pirosodni, és a felülete száraz lesz.
A kihűlt kekszeket egy fémdobozban akár 2-3 hétig is tárolhatjuk, hiszen ki van száradva. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: