angyalgalushka

Aszalt meggyes-túrós kuglóf tejcsokival gazdagon nyakon öntve :-)

Nekem most azt hiszem lett egyfajta kuglóf-mániám… szeptember óta ez a tipusú süteményből már a harmadik félét jegyzem le itt a blogon. 🙂
Láttam már párszor a neten újabban túrós kevert kuglófokat, és túró-kedvelő révén kedvet kaptam hozzá én is. Volt egy csomag aszalt meggyem itthon, hát adta magát, hiszen nagyon kedvelem a meggyet, itt pedig tökéletesen kiegészítik az édes tésztát a savanykás, fanyar fekete meggyszemek.
Tetejére nem is kerülhetett más, mint olvasztott tejcsokoládé, de nem ám csurgatva.. hanem jól nyakon öntve, hogy csak roskadozzon a sütemény. 🙂
Íme:

aszaltmeggyes-turos-kuglof-csokival_2016-11-27-19-38-16

aszaltmeggyes-turos-kuglof-csokival-2_2016-11-27-19-37-33

..És a recept, amennyiben Valaki kedvet érezne hozzá hogy elkészítse:

-10 dkg puha vaj (plusz a forma kivajazása)
-10 dkg cukor
-2 tojás
-15 dkg apró szemű túró
-1 ek. citromlé
-1,2 dl tej
-20 dkg liszt
-6 g sütőpor
-10 dkg aszalt meggy

Tulajdonképpen így a felsoroltakat szépen sorban elkeverjük egymással: vajat a cukorral kikevertem, bele a 2 tojás, elkevertem a masszát. Ebbe kevertem el a túrót, a citromlevet, és a tejet.
Lisztben elkevertem a sütőport, és már mehetett is a túrós masszába. Végül elkevertem benne az aszalt meggyet.
40-45 perc alatt, előmelegített sütőben megsütöttem (165 fokon).
Hűlés után borítottam ki a formából.
Végül vízgőz felett 20 dkg csokit megolvasztottam, és egy spatula segítségével eloszlattam a tetején, hogy le is folyjon.
Megvártam míg a csoki NAGYJÁBÓL megszilárdult (persze nem tudtam a teljes szilárdulásig várni..), és szeleteltem. 🙂
(Azért ha tényleg megszilárdul a csoki, tényleg szebben lehet egy forró késsel szeletelni, nem fog ilyen csokis lenni a felső részénél. 😀 )

Jó étvágyat kívánok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!