angyalgalushka

Körtés-vaníliás-kakaós kevert kuglóf – első őszi fuvallat.

Régóta terveztem hogy kuglófot kéne sütni, és sajnos sokáig gondolkodtam rajta, majd ez a költözés is felborította a kis életemet, de azt hiszem mától rendeződni látszanak a dolgok, mert felavattam az új sütőformámat: a vágyott kuglófformát.
És mivel minden szépségével beköszöntött az ősz, újra beköszönt az életünkbe a forró tea, kakaó, vastag pulóver és sál, mi sem kellemesebb mint egy finom omlós félig kakaós, félig vaníliás kuglóf az ősz első hírnökével (számomra első): a zamatos körtével. 🙂
Lássunk neki hamarjában. 😉

20160925_130127_kortes-kakaos-kevert-kuglof-3

Körtés-vaníliás-kakaós kevert kuglóf: (12 szelet kb.)
-24 dkg liszt
-22 dkg vaj
-22 dkg porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-4 egész tojás
-tészta felébe 2 csapott ek. kakaópor
-1-1,5 db feldarabolt körte
-12 g sütőpor

Lisztet a sütőporral elkeverem.
Vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd beleütöm a tojásokat, és tovább habosítom.
A tészta felét az előre kivajazott-kilisztezett formába kanalazom, és elegyengetem szépen, én a tésztát a szélére fel-fel húztam, hogy márványos hatása legyen, majd beleszórtam a körtedarabokat, és erre a maradék tésztát, MELYBE a két csapott evőkanál kakaóport előzőleg belekevertem.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem.
(Tanulság: Forgassátok meg lisztben a gyümölcsdarabokat, úgy nem fog az aljára lesüllyedni.)

Ha kihűlt kifordítom a formából, hagyom pihenni a levegőn is a forma nélkül már, majd tálalás előtt porcukorral és/vagy cukrozott kakaóporral meghintjük a tetejét, és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok. 🙂

20160925_094741_kortes-kakaos-kevert-kuglof

20160925_130238_kortes-kakaos-kevert-kuglof-4

20160925_130531_kortes-kakaos-kevert-kuglof-szelet

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!